Slik lager du fløtegratinerte poteter- kjempegodt tilbehør!

Hei!

Det er superenkelt å lage fløtegratinerte poteter selv,  og så utrolig godt det smaker!   Det er kjempegodt som tilbehør  til feks lammekjøtt.

 





Fløtegratinerte poteter

(4 porsjoner)

 

ca 9 store poteter

ca 3 dl fløte

salt etter smak

pepper etter smak

litt grillkrydder

2 fedd hvitløk (presset med hvitløkspresse)

hvitost (raspet)

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Smør en ildfast form.

Skrell og vask potetene. 

Skjær potetene i tynne skiver og legg de i en ildfast form.

Strø salt, pepper og grillkrydder over.

Bland inn presset hvitløk i.

Hell fløten over.

Sett til steking midt i stekeovnen i  30 minutter så tar du potetene ut av ovnen og strør litt revet ost over og setter de inn igjen i ovnen i ca 30 minutter til de er møre.

Total steketid blir ca 1 time.

 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #hjemmelaget #helse #tips #oppskrift #matfrabunnen #mandag #påske #ferie #hverdag #april #vår #bilde #foto #familie #fløtegratinerte #poteter 

 

 

 

 

 

 

12 kommentarer

annebe

17.04.2017 kl.18:27

Det har jeg lyst til å prøve, bare hatt fra pakker..ok det også, men hjemmelaget er jo det beste som regel :)) Så deilig ut :)) Kos deg med kvelden <3

spisogspar

17.04.2017 kl.18:32

annebe: Tusen takk <3 Ja hjemmelaget er kjempegodt og så kan du smaksette med det krydder osv som du liker ;D Kos deg med siste påskekvelden <3

dvergpinschere i mitt hjerte

17.04.2017 kl.18:41

Ja det er supergodt..men må ærlig å si at jeg tyr til disse ferdig pakkene...men selvlaget er selvfølgelig best!! Flott tips! og ha en god kveld videre!

spisogspar

17.04.2017 kl.20:30

dvergpinschere i mitt hjerte: Ha en flott kveld videre <3

cuskima

17.04.2017 kl.19:29

dette så lekkert ut, eg har også kjøpt ferdig , fra rema, den er veldig god selvom og egen er best,men orker ikkje alltid skrelling og mas

spisogspar

17.04.2017 kl.20:31

cuskima: <3

EtVennligPuff

17.04.2017 kl.20:24

Mhmm... Jeg har ikke laget fløtegratinerte poteter selv før, takk for fin oppskrift!

Flott å høre at dere fikk ei fin påske! <3

spisogspar

17.04.2017 kl.20:30

EtVennligPuff: Ble veldig godt :))

Margrethe

17.04.2017 kl.21:32

Nam, noe av det beste som fins! Takk for oppskrift.... <3

spisogspar

17.04.2017 kl.22:13

Margrethe: Tusen takk <3 ja det er virkelig godt <3

Becca Alexandra

18.04.2017 kl.02:36

Takk for oppskrift :D Syns det er så godt! Spesielt med løvbiff, mmm<3

spisogspar

18.04.2017 kl.18:38

Becca Alexandra: Ja det er nok kjempegodt til løvbiff ja :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits