Hjemmelagde pitabrød - enkelt å lage selv!

Hei!

Pitabrød er utrolig raskt og lett å lage selv, og med hjemmelagde pitabrød - som med all hjemmelaget mat - så slipper du unna en del kunstige tilsetningsstoffer som vi helst ikke vil ha i kroppen vår når du lager maten fra bunnen av.  Disse pitabrødene er også laget med havremel som er fiberrikt, sunt og godt for kroppen. 

Nå er det ikke slik at jeg HELE TIDEN lager mat helt fra bunnen av, men innimellom gjør jeg det og i perioder ganske ofte, og det må være helt greit å ty til raske løsninger i en travel hverdag, tenker nå jeg.

Men idag blir det hjemmelagde pitabrød på menyen hos oss :) 

Fyll pitabrødene med dine favoritter og du har et deilig måltid!

 



Hjemmelagde pitabrød

(8 stk)

4 dl økologisk hvetemel

2,5 havremel

1/2 ts maldon salt

ca 1/2 pose tørrgjær

2,5 dl vann (lunkent)

 

Elt deigen til en glatt og god deig å jobbe med som slipper lett bakebollen.

La deigen heve et lunt sted i 10 minutter.

Sett stekeovnen på 275 grader (over og under varme)  med et stekebrett inni så det blir varmt til du skal legge pitabrødene på til steking i ovnen.

Når deigen har hevet ferdig kan du rulle en lang pølse og dele den inn i 8 deler som du kjevler ut til sirkler med ca 1 cm tykkelse.

Legg pitabrødene  på bakepapir på det varme stekebrettet og sett midt i stekeovnen i ca 8 minutter. 

Når de er ferdig stekt lar du de ligge på en rist og avkjøles under et kjøkkenhåndkle.

Skjær en lomme i siden på pitabrødet og  fyll det med dine favoritter!

 

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #pitabrød #hverdag #mamma #mammablogg #middag #hjemmelaget #matfrabunnen #helse #kosthold #matblogg #Norge #matglede #tips #bilde #foto 

 

 

20 kommentarer

lisarorvik

20.04.2017 kl.13:39

Tusen takk for tipset :)

spisogspar

20.04.2017 kl.13:41

lisarorvik: Bare hyggelig <3

annebe

20.04.2017 kl.13:51

Det er god mat, og man kan jo fylle med det en liker best som du sier :)) De her så veldig "fluffy"og fine ut <3

spisogspar

20.04.2017 kl.13:55

annebe: Tusen takk <3 ja disse er kjempegode, nylaget og ferske smaker de spesielt godt :D

Feit Fyr Faster

20.04.2017 kl.14:05

Ble sulten av å se og lese om dette! Dessverre:)

spisogspar

21.04.2017 kl.21:45

Feit Fyr Faster: Tusen takk :D

frodith

20.04.2017 kl.14:27

De så skikkelig deilige ut, og man kan jo putte alt mulig i sånne :-) De så både fluffy ut, og varme faktisk :-)

spisogspar

21.04.2017 kl.21:45

frodith: Veldig gode er de :))

elisebr

20.04.2017 kl.15:27

Så gode de så ut! :) Barndomsminner fra jeg var lita :) Mamma lager de alltid fra bunnen av :) Ønsker deg en fin dag :) <3

spisogspar

21.04.2017 kl.21:45

elisebr: Så koselig! Ønsker deg en fin kveld <3

Victoria Larsen

20.04.2017 kl.15:39

Tusen takk for tipset! :)

spisogspar

21.04.2017 kl.21:44

Victoria Larsen: Bare hyggelig 3

Mia - Alt annet enn A4

20.04.2017 kl.16:19

Åh, det må være nydelig med hjemmelaget pitabrød! :)

spisogspar

21.04.2017 kl.21:43

Mia: Ja de er virkelig kjempegode :))

Becca Alexandra

20.04.2017 kl.17:20

Takk for oppskrift :D Elsker å bruke pitabrød til tikkamassala, naam <3

spisogspar

21.04.2017 kl.21:43

Becca Alexandra: Det har jeg ikke prøvd før, men det høres veldig godt ut :))

kreativemeeg

21.04.2017 kl.00:48

Takk for oppskrift :) Ser veldig bra ut :)

spisogspar

21.04.2017 kl.21:41

kreativemeeg: Tusen takk <3

Iselin Renée

21.04.2017 kl.10:25

Pitabrød er så godt, tror jeg skal prøve dette med speltmel og fiberfin :D

spisogspar

21.04.2017 kl.21:41

Iselin Renée: Ja hjemmelagete pitabrød er veldig godt :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits