Lavkarbo dessert-tips til helgen

Hei!

Så herlig med fredag og helg!

Her kommer et dessert tips til helgen: hjemmelaget sukkerfri gele toppet med bær og  vaniljesaus. Vi har her brukt Zero vaniljesaus, som passer bra for oss med en diabetiker i hus, eller for de som ønsker å kutte ned på sukkerinntaket. 

Ønsker deg en god helg!

💗







Sukkerfri gele

(4 - 5 porsjoner)

5 dl konsentrert Fun light med smak av feks  Wild berries

5 dl vann

10 plater gelatin

 

Legg gelatin platene til  bløt i kaldt vann til de  myke (ca 5 minutter) 

Kok opp saft og vann i en kasserolle mens du rører.

Skvis vannet av de myke gelatinplatene  og legg de oppi med saften i kasserollen. 

Gi det et oppkok mens du rører.

Hell så over i en litt stor skål eller på glass slik som jeg gjorde.

Jeg fylte glassene 3/4 med gele så da fikk jeg 5 porsjoner, noe som passet bra da vi fikk besøk :) 

Jeg toppet geleen med bringebær, blåbær og vaniljesaus.

Håper det smaker!

💗

 

#spisogspar #blogg #blog #matglede #helse #gele #sukkerfri #dessert #hjemmelaget #funlight #lavkarbo #helg #hverdag #kos #mat #mamma #dia #diabetes #vår #bilde #april 

7 kommentarer

kreativemeeg

21.04.2017 kl.16:40

Ser kjempe friskt og godt ut :)

spisogspar

21.04.2017 kl.21:41

kreativemeeg: Tusen takk <3

dvergpinschere i mitt hjerte

21.04.2017 kl.19:27

Ja det er jo dette jeg burde ha laget..men kjøpte meg en ferdig kartong i dag jeg...med masse sukker..men bruker ikke vaniljesaus..det blir jeg så dårlig i magen av..så spiser bare gelene..så takk for tips..

spisogspar

21.04.2017 kl.21:38

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja sikkert god den også :) God helg <3

frodith

21.04.2017 kl.21:14

Det så friskt og godt ut :-) Jeg har allerede kjørt i meg en veldig søt kokosbolle :-D

spisogspar

21.04.2017 kl.21:37

frodith: Takk :)) Ooo kokosbolle er SÅ GODT <3

Tessa Bennett

22.04.2017 kl.01:58

Åh, det så kjempe godt ut! Det her må jeg prøve :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits