hits

Lavkarbo dessert-tips til helgen

Hei!

Så herlig med fredag og helg!

Her kommer et dessert tips til helgen: hjemmelaget sukkerfri gele toppet med bær og  vaniljesaus. Vi har her brukt Zero vaniljesaus, som passer bra for oss med en diabetiker i hus, eller for de som ønsker å kutte ned på sukkerinntaket. 

Ønsker deg en god helg!

💗







Sukkerfri gele

(4 - 5 porsjoner)

5 dl konsentrert Fun light med smak av feks  Wild berries

5 dl vann

10 plater gelatin

 

Legg gelatin platene til  bløt i kaldt vann til de  myke (ca 5 minutter) 

Kok opp saft og vann i en kasserolle mens du rører.

Skvis vannet av de myke gelatinplatene  og legg de oppi med saften i kasserollen. 

Gi det et oppkok mens du rører.

Hell så over i en litt stor skål eller på glass slik som jeg gjorde.

Jeg fylte glassene 3/4 med gele så da fikk jeg 5 porsjoner, noe som passet bra da vi fikk besøk :) 

Sett geleen kaldt et par timer til den er stivnet. 

Jeg toppet geleen med bringebær, blåbær og vaniljesaus.

Håper det smaker!

💗

 

#spisogspar #blogg #blog #matglede #helse #gele #sukkerfri #dessert #hjemmelaget #funlight #lavkarbo #helg #hverdag #kos #mat #mamma #dia #diabetes #vår #bilde #april 

7 kommentarer

kreativemeeg

21.04.2017 kl.16:40

Ser kjempe friskt og godt ut :)

spisogspar

21.04.2017 kl.21:41

kreativemeeg: Tusen takk <3

dvergpinschere i mitt hjerte

21.04.2017 kl.19:27

Ja det er jo dette jeg burde ha laget..men kjøpte meg en ferdig kartong i dag jeg...med masse sukker..men bruker ikke vaniljesaus..det blir jeg så dårlig i magen av..så spiser bare gelene..så takk for tips..

spisogspar

21.04.2017 kl.21:38

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja sikkert god den også :) God helg <3

frodith

21.04.2017 kl.21:14

Det så friskt og godt ut :-) Jeg har allerede kjørt i meg en veldig søt kokosbolle :-D

spisogspar

21.04.2017 kl.21:37

frodith: Takk :)) Ooo kokosbolle er SÅ GODT <3

Tessa Bennett

22.04.2017 kl.01:58

Åh, det så kjempe godt ut! Det her må jeg prøve :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv