Kjempegode hjemmelagde tortellini

Hei!

Idag har vi  hjemmelagde tortellini på menyen.  Vi har fylt de med hvitost og spekeskinke, men det kan byttes ut  med feks ricotta og spinat  visst du liker det istedet.

God mandag videre!


 

Tortellini / Pasta

120 gram fint spelt mel

60 gram fibra mel

1 ts olivenolje

ca 1 dl vann (hell litt og litt om gangen)

 

Bland mel og olje og hell litt og litt vann over, deigen skal være glatt og god å jobbe med, ikke klistre seg til underlaget.  

 

Fyll

60 gram spekeskinke

140 gram hvitost

1/4 ts pepper

1 ss olivenolje

 

Kjør alle ingrediensene til fyllet i en blender.

Kjevle ut pastadeigen til ca  2 mm tykk og trykk ut rundinger ca 8 cm, har du ingen form til å stanse ut kan du bruke på et glass istedet.  

Fordel fyllet med en teskje i rundingene og forme de til Tortellini. 




 

Tortellini er kjempegodt i suppe som feks denne italienske suppen “Tortellini al brodo”.

 

Tortellini al brodo

(4 porsjoner)

 

ca 1 liter vann

1 1/2 terning grønnsaksbuljong

1 gulrot

1 sjalott løk

ca 8 cherrytomater

et fedd hvitløk

salt etter smak

pepper

1 ss god olivenolje

 revet parmesan (tilslutt)

 

Start med å koke  vann, buljong, sjalott løk, et fedd hvitløk, en gulrot  delt i store deler, og hele cherrytomater sammen .  Smak til med salt og pepper.  La det koke i ca 30 minutter. Alt dette gir god smak til suppen.

Tortellini legges oppi suppen og la de  koke i ca 4 minutter.

Da er maten klar! 

Server med et dryss av parmesan på toppen og litt olivenolje.

 

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #blog #matglede #helse #tips #oppskrift #hjemmelaget #pasta #tortellini #lage #suppe #mat #middag #mandag #meny #uke #hverdag #foto 

24 kommentarer

Siste innlegg