Grillmat på menyen!

Hei!

Med sol og varme frister det med grillmat, og her kommer dagens middagstips:  kylling og pølse på grillspyd med mais og hjemmelaget tzatziki, chilidressing og jordbærsalat.  Dette er et måltid med mange spennende smaker!

 

 

Du kan grille inne også dersom dårlig vær: sett da  stekeovnen på 220 grader varmluft

 

Spyd med pølse og kylling

(6 stk)

6 grillspyd

500 gram kylling lår filet

6 stk grillpølser

salt, pepper, grillkrydder


 

Skjær pølser og kylling i passe store stykker og tre de på spydene, legg de i en form eller  på en stekeplate og stek de i ca  20 minutter, etter  ca 10 minutter kan det være lurt å  snu de.

Lag en frisk og sommerlig jordbærsalat,   oppskrift finner du her: http://spisogspar.blogg.no/1431116638_jordbrsalat.html    

Tzatziki er så godt sammen med grillmat, og her er oppskriften: 

Tzatziki

1 ss sitronjuice

1/2 agurk

1 ss hakket persille

1 fedd hvitløk, presset

1 1/2 dl yoghurt naturell

salt

pepper

 Grov rasp agurken og press væsken av den. Finhakk persillen, press hvitløken og  tilsett  sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen. La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.

 

 Og slik lager du  deilig  chilidressing som smaker utrolig godt sammen med jordbærsalaten – anbefales!

 

Chilidressing

1 chili

1/2  dl olivenolje

2 ss eddik

1 sjalottløk

salt

pepper

Åpne chilien og ta bort frøene. Legg alt i en blender og miks godt.

 

Da er maten klar for å nytes!

 

#grillmat #jordbærsalat #tzatziki #chilidressing #mat #blogg #hverdag #sommer #grill #salat #torsdag #mamma #grill #sol #varme #vår #mai #hverdag #matglede #helse #tips #oppskrift #spyd 

8 kommentarer

Siste innlegg