Oppskrift på (vanlig) rømmegrøt og lavkarbo-rømmegrøt

Hei!

Ikke lenge til 17. mai nå, og ingen 17.mai uten rømmegrøt som er en tradisjon hos oss å spise på 17. mai!  Siste årene har jeg laget rømmegrøt enten bare med gresk yoghurt som blir en lettere og friskere variant, eller jeg har brukt halvparten med rømme og gresk yoghurt. Idag legger jeg også ved en lavkarbo versjon av rømmegrøten.

Liker du rømmegrøt?

 

 

 Rømmegrøt

(4 porsjoner)

2 beger med seterrømme

ca 2 dl hvetemel

5 dl melk

1/2 ts salt

sukker

kanel

spekemat

rosiner (om ønskelig)

 

Kok opp rømmen mens du rører, kok i ca 2 minutter, da kan du tilsette halvparten av melet mens du visper.

 

 Det vil nå piple frem smør og det kan du lett fjerne med en spiseskje og legge i en skål (kan brukes igjen når du serverer grøten)

Dryss i resten av melet og visp godt.

Spe med melk mens du rører til grøten er passe tykk

smak til med salt mot slutten av koketiden.

Server med det smeltede smøret, sukker, kanel og spekemat.

Annet som også er godt på rømmegrøten er rosiner, finhakkede mandler og nøtter, tranebær og finhakkede aprikoser for å nevne noe.

 

TIPS: Jeg har de siste årene  (som skrevet i innledningen) laget rømmegrøt med gresk eller tyrkisk  yoghurt det blir litt friskere smak og smaker virkelig kjempegodt! Du kan også ha halvparten med gresk/ tyrkisk yoghurt og halvparten med rømme. 

Her kommer også en lavkarbo versjon av rømmegrøt som også smaker godt.

 Lavkarbo rømmegrøt

(4 porsjoner)

2 ss meierismør

4 beger seterrømme

spe med litt kremfløte eller melk

ca 4-6  ts Johannesbrødkjernemel (røres ut i ca 1/2 dl kaldt vann)

1 ts salt

sukrin+

kanel 

spekemat

 

Smelt smøret i en kjele og visp inn  rømme.

Ha i litt  fløte eller melk og la dette koke opp og tilsett etterhvert johannesbrødkjernemel blandet ut i litt kaldt vann ( 1/2 dl vann) for å jevne grøten visp godt for å unngå klumper.

Tilsett litt salt  og sukrin + etter smak.

Blir grøten for tykk kan du spe med litt melk eller fløte.

Server med spekekjøtt, sukrin +, kanel og gjerne rosiner.

 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #matglede #helse #tips #oppskrift #søndag #helg #matfrabunnen #hjemmelaget #lavkarbo #hverdag # bilde #foto #rømmegrøt #lavkarbo #mat #17mai #helg #spekemat #mat #blogg

10 kommentarer

Bella

07.05.2017 kl.15:04

Åh vad gott!

spisogspar

07.05.2017 kl.22:24

Bella: Tusen takk <3
Åh så godt! :)

spisogspar

07.05.2017 kl.19:49

Tanja Amanda Höglund Pettersen: Tusen takk <3

Victoria Larsen

07.05.2017 kl.17:50

Ser jo nydelig ut! :)

spisogspar

07.05.2017 kl.19:49

Victoria Larsen: Tusen takk <3

Jeanett Michelle

08.05.2017 kl.13:42

Rømmegrøt er kjempe godt! Fikk veldig lyst på det nå :P

spisogspar

08.05.2017 kl.14:51

Jeanett Michelle: Tusen takk <3 Ja rømmegrøt er kjempegodt :))

elisebr

11.05.2017 kl.17:31

Så godt det så ut! :) Ønsker deg en fin kveld :)

spisogspar

11.05.2017 kl.21:54

elisebr: Tusen takk <3 God kveld til deg :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits