Oppskrift på 2 etasjes sjokoladekake

Hei!

Minsten hadde bursdagsfest på lørdag og da laget jeg sjokoladekake  på 2 etasjer.  Dette er første gangen jeg laget dette, og det gav virkelig mersmak, tror jeg skal lage en til 17.mai også….. Denne kaken tok kanskje litt av angående dekoreringen med det var jo til en barnebursdag og da må det være lov…..   Kaken  er laget helt fra bunnen av, og ble ganske så god – sier skrytehøna, hehe 🙂  

 


Sjokoladekake – 2 etasjers kake

450 gram smeltet smør avkjølt

6 egg

450 gram sukker  feks halvparten brunt og halvparten hvitt

650 gram fint speltmel/ hvetemel

60  gram  bakekakao

2 ss  vaniljesukker  eller vanilje essens

1 ts bakepulver

2 ts natron

1/4  ts maldon salt eller vanlig salt

4  dl gresk yoghurt eller rømme

 

Du trenger også to kakeformer med avtakbar  bunn: str: 15 dm og str: 21 dm

 

Sett stekeovnene på 200 grader (over og under varme)

 

Smelt smøret på svak varme og avkjøl.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland sjokoladepulver, bakepulver, vaniljesukker, natron og salt (alt det tørre) sammen og sikt inn i eggedosisen. Tilsett smør og gresk yoghurt.  Bland  sammen forsiktig for hånd så ikke luften blir slått ut av deigen.

Jeg klippet ut 2 sirkler i bakepapir som jeg hadde i bunnen av kakeformene og smurte kantene på formene godt med smør.

Hell røren over i 2 runde former, en stor og en mindre.

Sett kakene midt i ovnen i ca 40 minutter, men følg godt med, kan være lurt å sjekke etter ca 30 minutter da stekeovner steker veldig forskjellig.

Sjekk med en kakestikke eller et grillspyd om kaken er ferdigstekt. Det kan godt henge litt tørt igjen på stikken når du tar den ut. Er det våt røre på stikken lar du kaken stå litt lenger, men prøv å unngå at kaken blir stående for lenge og dermed blir tørr.

Husk at kaken fortsetter å steke en liten stund etter at du tar den ut av ovnen da den er  veldig varm.

 

Sjokoladekrem

(lurt å ha litt ekstra av disse ingrediensene i tilfelle du trenger mer sjokoladekrem enn det står i oppskriften  til pynting)

300 gram mykt smør (romtemperert  visst du bruker ekte smør, eller feks olivero mykt smør)

600 gram melis

ca 3 dl Oboy pulver (jeg brukte idag bare 1 dl Oboy pulver)

ca 5-6 ss melk

2  ts vaniljesukker (etter smak)

 

 Bland sammen ingrediensene til sjokoladekremen helst med en mikser.

 

Når kakene er avkjølte  skjærer du av litt av toppene visst de er veldig runde/ buet på toppen så kakene blir flate på toppen.

Så deler du  hver kake i 2 like store deler, dynk (litt) kakene med enten litt melk, juice eller sjokolade melk (et par spiseskjeer på hver kake). 

La den nederste delen av hver kake stå på kakeform-bunnen (fjern gjerne bakepapiret) dette for å få en mer stabil kake når du setter den minste  kaken på toppen.

Smør utover sjokoladekrem utover og legg bunnen oppå så du får to kaker med sjokoladekrem inni.

Smør sjokoladekremen utover og på sidene på kakene.

Pynt og dekorer etter eget ønske. Jeg har laget små sjokoladekrem -topper på toppen av hver kake og pyntet med smarties.

Jeg lar kakene stå på kakeform-bunnen så setter jeg den minste kaken med kakeform-bunnen oppå den største og fortsetter å dekorere for å skjule kakeform-bunnen og slik at de to kakene blir til en kake.

Sett kakene kaldt frem til servering.

 

Håper det smaker!

 

Ha en fin dag!

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #kake #sjokoladekake #minions #matblogg #Norge #vår #mamma #matglede #tips #foto #bilde #hverdag #bursdag #kake #2etasjer #2etasjerskake #matglede #helse #oppskrift #matblogg #hjemmelaget #matfrabunnen #mai#sjokoladekrem #sjokoladekakebunn

12 kommentarer

Siste innlegg