Lavkarbo panna cotta med bringebærsaus

Hei!

Denne panna cottaen fikk terningkast 6 av ungene mine! Jeg har pyntet med blåbær på toppen så vi får  fargene rødt, hvitt og blått  - dette er absolutt en dessert verdig for 17.mai :D 





 

Panna cotta med bringebærsaus

(4 porsjoner)

2,5 dl melk eller fløte, med fløte blir det mindre karbohydrater

3 dl gresk yoghurt fra Lindahl

1 vaniljestang (frøene) eller 2 ts vaniljepulver

3 ss sukrin melis

3 gelatinplater

 

Bringebærsaus

200 gram frosne bringebær 

3 ss sukrin melis

 

Legg gelatinplatene til bløt  i en mugge med kaldt vann.

Ha melk i en kasserolle sammen med frø fra vaniljestangen (eller vaniljepulver) og sukrin.

Varm opp til kokepunktet mens du rører.

Sett det tilsides litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.

Visp de bløte gelatinplatene inn i  den varme melkeblandingen til de er helt oppløste.

La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt.

Hell så panna cottaen over på glass og sett i kjøleskapet. Det vil ta ca 2-3 timer til de er stivnet.

 

 

Lag  bringebærsaus

Varm bringebær i en kasserolle sammen med sukrin. La dette koke opp.

Ha bringebærene over i en sil og sil ut sausen i en skål.  Ha det over i kasserollen igjen og gi  det  et lite oppkok igjen, og sett det så til avkjøling. 

Når panna cottaen er stivnet har du bringebærsausen på toppen og pynter gjerne med blåbær eller andre bær. 

Håper det smaker!

 

God helg!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #mat #dessert #pannacotta #tips #17.mai #lavkarbo #helg #mai #fest #lørdag #hverdag #mamma #familie #bringebærsaus

12 kommentarer

Sandra Marie

13.05.2017 kl.13:15

de så gode ut :)

spisogspar

13.05.2017 kl.13:33

Sandra Marie: Tusen takk <3

Pernille

13.05.2017 kl.13:30

Det så veldig godt ut. Så godt at jeg fikk lyst til å prøve og lage det selv :)

spisogspar

13.05.2017 kl.13:33

Pernille: Tusen takk <3 Håper du liker de :D

RebeccaHasselgard

13.05.2017 kl.15:57

så kjempegodt ut!

spisogspar

13.05.2017 kl.17:01

Tusen takk ?

elisebr

13.05.2017 kl.19:10

Så fin og god den så ut! :)

spisogspar

13.05.2017 kl.19:41

elisebr: Tusen takk :D Det ble kjempegodt :)

dvergpinschere i mitt hjerte

13.05.2017 kl.23:46

Kjempe flott tips..så et tips på tv i går eller i dag..med en sånn dessert..med gele og sånn her..og lagd lagvis som et flagg..kjempe stillig..jeg har ikke tolmodighet til sånne ting jeg...hhihi.men er lekkert!

spisogspar

14.05.2017 kl.09:29

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :D

Jeanett Michelle

15.05.2017 kl.16:03

Pannacotta er kjempe godt, og disse så utrulig gode ut :D

spisogspar

15.05.2017 kl.22:08

Jeanett Michelle: Tusen takk <3 Ble kjempegode <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits