Litt sunnere rabarbra pai

Hei!

Nå kan en få kjøpt rabarbra i butikkene, er du heldig har du kanskje din egen rabarbra i hagen også, kanskje du lurer på hva rabarbraen kan brukes til? Det er jo såååå mye godt en kan lage med rabarbra, og siden det er søndag må det være lov å kose seg litt ekstra, så her kommer en oppskrift på rabarbra pai som vi har toppet med ferske jordbær og  sitronmelisse blader.  

Et lite tips: Vil du bruke sukrin i denne oppskriften istedet for sukker vil jeg anbefale å toppe paien med sukker, gjerne brunt råsukker da sukrin og kanel sammen ofte gir en litt bitter ettersmak 😉 

Ønsker fine deg en nydelig søndag!

 

 

Rabarbra pai 

ca 180 gram rabarbra

3 dl fint speltmel 

2 dl økologisk havregryn

1/2 dl hvitt sukker (eller du kan bruke 1/2 dl sukrin melis istedet for sukker, husk at sukrin er nesten dobbelt så søtt som sukker)

1/2 dl brunt sukker (eller sukrin, se over 😉 )

200 gram smør

Topping: ca 4 ss sukker, kanel dryss og  ferske jordbær

Sett ovnen på 225 grader.

 

Smuldre mel, havregryn, sukker og smør sammen. 


 

Trykk ca 3/4 av deigen ned i en form. Trykk litt deig oppover langs kantene også på formen.

Vask og skrell rabarbraen og skjær i mindre deler som du legger utover deigen.

Strø med litt sukker og litt kanel over rabarbraen.

Fordel resten av  smuldredeigen over og avslutt med et dryss med  litt mer  sukker og kanel.


 

Sett midt i stekeovnen i ca 12 minutter.


 

Når den er ferdig stekt (rabarbraen må være  helt myk) lar du den stå og avkjøles litt før du kan toppe den med for eksempel jordbær (rabarbra og jordbær smaker veldig godt sammen) og gjerne noen grønne blader med sitronmelisse også.


 

Server med vispet krem eller vaniljeis, eller som vi har her:  vanilje kesam.

Spis og nyyyyyt!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #hverdag #søndag #pai #rabarbra #mat #dessert #helg #lørdag #blogg  #sol #foto #mamma #bilde #matfrabunnen #pai 

8 kommentarer

Siste innlegg