Slik lager du ovnsbakt rabarbra

Hei!

Idag vil jeg friste med  ovnsbakt rabarbra toppet med vaniljeis og friske bær. Dette er en skikkelig sommerdessert og veldig lett å lage.  Den syrlige smaken fra rabarbraen passer godt sammen med vaniljeis, vispet krem eller visst du vil ha en mer proteinrik og sunnere versjon kan du ha vaniljekesam  til. 



Ovnsbakt rabarbra

540 gram rabarbra

200 gram brunt rå sukker eller vanlig sukker

Forvarm ovnen på 200 grader.

 

Skrell rabarbraen og skjær i ca 1 cm tykke skiver. 

Ha det i en ildfast form og strø sukkeret over og rør det lett inn.



Ha aluminumsfolie over og sett det midt i ovnen.

Stek i ca 10 - 15 minutter til rabarbraen er myk.



La rabarbraen avkjøles litt før servering før du serverer med friske bær og  vaniljeis /vaniljekesam til.

Håper det smaker!



 

 

 

 

#spisogspar #blogg #dessert #rabarbra #ovnsbakt #mat #matblogg #kosthold #helse #livsstil #sommer #mamma #mammablogg #blogglisten #side2 #matglede #oppskrift #tips #hverdag #helg #bilde #foto

 

6 kommentarer

annebe

01.06.2017 kl.17:18

Åååh nå fikk jeg lyst på noe med rabarbra.. er jo sol og sommer i dag :)) Så veldig godt ut det her <3

spisogspar

01.06.2017 kl.20:03

annebe: Ja, det smaker helt nyyydelig <3

frodith

01.06.2017 kl.19:59

Fantastisk deilig!! Det MÅÅ det være?? Jeg har ikke smakt før, men husker rabarbra -suppe etc... :-)

spisogspar

01.06.2017 kl.20:02

frodith: Mmmm ja, det smaker helt nyyydelig <3

Janne

02.06.2017 kl.16:39

Oi aldri hørt om. Deilig!

spisogspar

02.06.2017 kl.17:59

Janne: Det er kjempegodt :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits