Slik lager du salte kjeks selv!
God fredag!
Så står helgen for døren og kanskje jeg kan friste deg med salte kjeks til helgekosen? Saltekjeks hører med til sene sommerkvelder hvor en kan kose seg med kjeks, ost og vin. Det er virkelig ingen heksekunst å lage slike kjeks selv. Det er ganske stive priser på salte kjeks i butikkene, ihvertfall visst du vil ha med forskjellige smaker på også. Jeg har her prøvd meg frem med forskjellige smaker og toppinger som hvitløk og persille, sesamfrø og valmuefrø. De ble kjempegode og passer perfekt til ost og vin kveld!
Salte kjeks
(ca 40 kjeks)
6 dl økologisk hvetemel
ca 2 dl kaldt vann
1 ss olivenolje
1 ts maldon salt
4 smaks-toppinger:
havsalt og olivenolje
2 fedd hvitløk presses i hvitløkspresse og blandes med 1 ss olivenolje, persille og salt.
havsalt, olivenolje, og sesamfrø
havsalt, olivenolje og valmuefrø
Elt sammen deigen og sett den kjøleskapskaldt i plast i 20 minutter.
Kjevle deigen ut, den må være tynn (jo tynnere jo mer crispy) og stans ut små sirkler eller kvadrater om du ønsker det.
Pensle over med litt olivenolje og dryss salt over eventuelt ha annen smaks-topping på.
Sett i forvarmet stekeovn på 200 grader (over og under varme) nederst i ovnen i ca 15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist så blir de mer crispy.
Håper det smaker!
Klem
-Katrine-
#spisogspar #blogg #mat #matblogg #matglede #kjeks #hjemmelaget #helg #saltekjeks #helse #oppskrift #tips #fredag #lørdag #juni #sommer #bilde #foto
annebe
09.06.2017 kl.13:45
spisogspar
09.06.2017 kl.13:48
Mia - Alt annet enn A4
09.06.2017 kl.14:12
spisogspar
09.06.2017 kl.16:37
Baketerapi
09.06.2017 kl.16:15
spisogspar
09.06.2017 kl.16:37