Nektarin kake

Hei!

Idag fikk jeg så lyst til å bake, og da jeg oppdaget at vi hadde 3  stk nektariner  på kjøkkenbenken som begynte å bli ganske så modne, fikk jeg lyst å lage en kake med nektariner! Man tar det man har, hehe!  Nektariner er jo så godt og kaken ble kjempegod med sukker og kanel på. Og jeg som tenkte vi skulle ha kaken til senere idag, vi skulle bare prøvesmake litt på den, og nå er kaken spist opp! Den er forresten kjempegod med vaniljeis til!








Nektarin kake

(kakeform: 20 dm)

110 gram smør

1 1/2 dl brunt råsukker

2 økologiske egg

2,5 dl speltmel

1 ts bakepulver

2 ss gresk yoghurt

 

Rør sammen brunt sukker og smør til en smørkrem.

Tilsett ett egg om gangen og rør godt.

Sikt speltmel og bakepulver i røren vekselvis  med yoghurten.

Rør sammen.

Hell røren i en smurt form.

Skrell og vask nektarinene og skjær skiver  rundt nektarinstenen.  Legg nektarin skivene utover kakerøren og strø over med kanel og sukker.

Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 30- 40 minutter (dette vil variere fra ovn til ovn)

Sjekk med en kakestikke om den er ferdig. 

Server kaken med vispet krem, vaniljeis eller vaniljekesam.

Håper det smaker!

 

God lørdag!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #kake #nektarin #nektarinkake #helg #jverdag #lørdag #bergen #sommer #juni

18 kommentarer

Pernille

10.06.2017 kl.13:59

Det hørtes godt ut :)

spisogspar

10.06.2017 kl.14:13

Pernille: Tusen takk <3 Ble kjempegod :D

annebe

10.06.2017 kl.14:19

Aldri bakt med nektariner.. men både så og hørtes godt ut :)) Lørdagsklem <3

spisogspar

10.06.2017 kl.14:20

annebe: Tusen takk <3 ja dette ble en kjempegod kake :D God lørdag <3 Klem :D

Baketerapi

10.06.2017 kl.15:18

så flott den ser ut :D<3 ønsker deg en fin lørdag :)

spisogspar

10.06.2017 kl.15:19

Baketerapi: Tusen takk :)) Ja den ble virkelig god :D Ha en flott lørdag <3

Anne Grethe Seljordslia

10.06.2017 kl.15:27

Både så og hørtes nydelig ut 😊

spisogspar

10.06.2017 kl.15:28

Anne Grethe: Tusen takk <3 Ja den ble kjempegod :D

elisebr

10.06.2017 kl.16:07

Så nydelig og god den så ut! :) <3

spisogspar

10.06.2017 kl.16:26

elisebr: Tusen takk <3 Den ble virkelig god :D

frodith

10.06.2017 kl.20:50

Det hørtes veldig deilig ut :-) Aldri smakt dt jeg...Har du spist eller laget det før? :-)

spisogspar

10.06.2017 kl.21:31

frodith: Det smakte ganske likt på eplekake, kan ikke huske at jeg har smakt det før, nei, men det skal lages igjen for å si det sånn, kaken ble kjempegod <3

dvergpinschere i mitt hjerte

10.06.2017 kl.21:26

Så smart..og ta det man har..må jo ikke være eple nei..hihih..nektarin kake har jeg aldri smakt! sikkert godt!! ser jo veldig god ut!! flott tips!

spisogspar

10.06.2017 kl.21:30

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja ikke sant, det ble veldig godt, smakte ganske likt på eplekake egentlig :D

Margrethe

10.06.2017 kl.21:44

Å nam - det ser helt nydelig ut! skulle ønske jeg var en sånn bakende husmor.... klemmer <3

spisogspar

10.06.2017 kl.21:47

Margrethe: Tusen takk, he-he <3 God klem til deg <3

stinem

11.06.2017 kl.14:12

Hørtes godt ut :) Ha en fin søndag!

spisogspar

11.06.2017 kl.14:13

stinem: Tusen takk <3 God søndag til deg :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits