Slik lages supergode og supersunne polarbrød!

Hei!

Ny uke og nye muligheter! Idag deler jeg en oppskrift på polarbrød som jeg synes smaker sååå mye bedre enn de i  som selges i butikk. Når du lager de selv slipper du  også mange skumle tilsetningsstoffer og det er jo et stort pluss, ikke sant?  Istedet for raffinert hvitt sukker (som mange omtaler som  gift for kroppen) har jeg brukt honning.  Av denne oppskriften får du ca 20 polarbrød. Polarbrødene kan fryses, og lett tines opp  på kjøkkenbenken (tines på 30 minutter) når en har lyst på.  De smaker kjempegodt og  er super matpakke mat!





Polarbrød

(ca 20 stk)

550 gram fint spelt mel (beregn litt ekstra mel til utbaking)

400 gram havremel

1/2 pose tørrgjør

2 ss honning

1 ts havsalt

ca 6 dl melk (lett varmet,  ca 30 grader)

1 dl nøytral matolje (feks soya eller rapsolje)

(Stekes på 225 grader.)

 

Start med å blande det tørre sammen.

Ha  gjæren oppi og lett varmet melk, honning og matolje, deigen skal være ganske våt.

La deigen gå i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter før den skal heves på et lunt sted i ca 1 time.

Del så deigen i to deler og hver deig i ca 10 mindre deler som du ruller til små boller.


 

Trykk, eller kjevle de flate, ca 1 cm tykke.  Legg de på en stekeplate ikledd bakepapir, trykk små huller i deigen med en spisepinne eller lignende, og la de etterheve i ca 15 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Stekes midt i ovnen i ca 7- 10  minutter, lurt å følge med da de ble stekte fort!

Når de er ferdige legg de på rist  for avkjøling under  et kjøkkenhåndkle så de holdes myke.

Vil du fryse de ned bør du vente til de er helt avkjølte, så kan du pakke de inn i plast og legge de i fryseren. 

Håper det smaker!


 

 #polarbrød #mat #blogg #hverdag #foto #mandag #sommer  #trening #helse #matglede #tips #søndag #hjemmelaget #oppskrift #bilde #foto #mamma #hverdag #helg 

 

19 kommentarer

Victoria Larsen

12.06.2017 kl.13:07

Disse ser nydelige ut! :)

spisogspar

12.06.2017 kl.14:06

Victoria Larsen: Tusen takk <3

elisebr

12.06.2017 kl.13:28

Så nydelige og gode de så ut! :) <3 Elsker polarbrød med Italiensksalat og skinke! :)

spisogspar

12.06.2017 kl.14:06

elisebr: Tusen takk <3 Ja det er sikkert veldig godt med italiensk salat og skinke til! Fikk lyst på det nå, takk for tips :D

frodith

12.06.2017 kl.13:31

Har inntrykk av at det er mange som er glad i polarbrød :-) Jeg har spist det EN gang :-D

spisogspar

12.06.2017 kl.14:03

frodith: Haha, ja det var ikke så mye :))

annebe

12.06.2017 kl.14:08

De så perfekt gode ut, håper på badeturer snart.. da hadde det vært kos å hatt med noen slike :)) Fin dag videre <3

spisogspar

12.06.2017 kl.14:09

annebe: Tuuusen takk, snille deg :D Ja disse er nok kos å ha med seg på badeturer og piknik :)) Ha en flott dag videre <3

Baketerapi

12.06.2017 kl.19:24

De så helt perfekte ut :D nam nam<3

spisogspar

12.06.2017 kl.23:53

Baketerapi: Tusen takk <3

Ida

12.06.2017 kl.19:30

hmm, denne oppskrifta må eg teste! Må jo være geniale å ha med seg på roadtrip. Takk for oppskrift :)

Eg har forresten ein spørsmålsrunde på bloggen min! Er det nåke du lurer på i fra året mitt i USA, så må du bare spør :) Det hadde eg satt stor pris på :)

spisogspar

12.06.2017 kl.23:52

Ida: Tusen takk <3

ladyaugust

13.06.2017 kl.00:37

Ser så utrolig godt ut :) Tror jeg må teste med honning og kanskje havregryn :D Takk for tips, flinkesen <3

spisogspar

13.06.2017 kl.21:56

ladyaugust: Tusen takk, snille deg <3 Ja disse er så gooooode :))

Kari Elisabeth Solum

13.06.2017 kl.00:45

Disse må jeg bare teste ut. Tusen takk for nok et nyttig tips 😉

spisogspar

13.06.2017 kl.21:55

Kari Elisabeth Solum: Ja det anbefales, de er så gode :)

Seline Ekelund

13.06.2017 kl.09:06

Dette ser fantastisk ut! :D Dette skal jeg prøve!

Ida

13.06.2017 kl.19:25

Hvor lenge holder de seg ferske ? :) Tenker å bake til å ha med på en roadtrip, og ønsker ikke at de skal begynne å mygle :p

spisogspar

13.06.2017 kl.19:38

Ida: vanskelig å si, Har ikke prøvd, pannekakene blir alltid spist opp raskt her :)) er jo best ferske, men kan nok lages kvelden før og oppbevares i plast til dagen etter. Kanskje lurt å ha de i kjøleskap...! :) Kjekt med road trip da, God tur :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits