Spinatpai - dilla på spinat!

Hei!

Det er salg på fersk spinat denne uken hos Rema 1000, så her går det i spinat fortiden :) Igår var det spinatpannekaker, oppskrift finner du HER

Og idag er det spinatpai som jeg tror må være den beste paien jeg har smakt noensinne! 

 






 

Spinatpai med strimlet skinke

(2 paier, 16 stykker)

 

4 dl fint hvetemel eller speltmel

3 dl havremel

250 gram smør i terninger, romtemperert

3  ss kesam, lett 

ca 1/2 ts salt

ca  4 ss kaldt vann (tilsett litt og litt vann mens du knar deigen)

 

Bland ingrediensene med hendene eller en sleiv en bolle, og jobb med deigen til du har en glatt og fin deig.

Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 15 minutt.

Sett stekeovnen på 200 grader (varmluft, er best egnet når du steker begge paiene samtidig).

Dele deigen i to like store deler. Kjevle deigene ut til en tynn sirkel og legg de over hver sin  pai form eller kakeform. prikk  med en gaffel i bunnen og sett den midt i stekeovnen til forsteking i  10 -15 minutt.

Ta de så ut av ovnen og tilsett fyllet i pai-skjellet.

 

Fyll

ca 7-8  økologiske egg

ca 3 dl kesam, lett

ca 2  dl melk

ca 1 ts maldon salt

1 pose med ferske spinat blader

eventuelt grønnsaker  som paprika (valgfritt)

1 pakke strimlet skinke

revet hvitost , etter smak (tilslutt)

 

Vask spinaten og legg ca halvparten av spinatbladene  i posen  i hver pai. Bland ingrediensene sammen og hell eggeblandingen oppi pai-skjellene.

Topp paien med litt hvitost (ønsket mengde).

Sett en pai nederst i stekeovnen og den andre midt i ovnen. Bytt om etter ca 15 minutter.  Stek  på 200 grader til de begynner å bli gyllen (ca 30 minutter).

Når paiene nærmer seg ferdige og eggeblandingen har stivnet og begynner å bli gyllen, kan det være litt vann fra spinatbladene som gjør at paien er fortsatt bløt inni. Jeg stikker da hull med en gaffel på toppen og setter paien inn igjen i ovnen, etter ca 15 minutter er væsken tørket inn, eventuelt må den bare stå lengre.  

Server gjerne salat til paien.

Håper det smaker!



 

 

#spinatpai #spisogspar #blogg #hverdag #mat #matglede #helse #tips #middag #lunsj #kos #onsdag #spinat #hverdag #helg 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #fitness #sunt #godt #bilde #foto #hverdag #helg #pai #paibunn #oppskrift #tips #middag #lunsj #mamma #familie #vår #sommer  #lørdag #oppskrift #matfrabunnen  #fredag #juni

 

 

 

 

6 kommentarer

Thomas Frydenberg

14.06.2017 kl.14:58

Ser både sunt og veldig godt ut!

spisogspar

14.06.2017 kl.15:08

Thomas Frydenberg: Tusen takk :))

blomsterevasheksehus

14.06.2017 kl.15:14

Mmm så godt ut, æ elske spinat :)

spisogspar

14.06.2017 kl.15:15

blomsterevasheksehus: Tusen takk :) Ja denne paien med spinat ble kjempegod :)

frodith

14.06.2017 kl.21:20

Jeg har nok spist lite spinat i mitt liv..

spisogspar

14.06.2017 kl.21:21

frodith: :D nei det er ikke alle som liker det :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits