hits

Fredags pai med smak av taco

God fredag!

Det ble jammen en pai idag også, men idag ville jeg prøve noe nytt: nemlig taco-pai!  Jeg så for meg at dette ville  bli godt, og det ble det virkelig også! Paien ble kjempegod og vi hadde deilig tilbehør som mangosalat, creme fraishe og guacemole.  Pai smaker like godt  dagen etter og er supert  i lunsj-boksen!







 

Taco pai

(2 paier, 16 stykker)

 

4 dl fint hvetemel eller speltmel

3 dl havremel

250 gram smør i terninger, romtemperert

3  ss kesam, lett 

ca 1/2 ts salt

ca  4 ss kaldt vann (tilsett litt og litt vann mens du knar deigen)

 

Bland ingrediensene med hendene eller en sleiv i en bolle, og jobb med deigen til du har en glatt og fin deig.

Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 15 minutt.

Sett stekeovnen på 200 grader (varmluft, er best egnet når du steker begge paiene samtidig).

Dele deigen i to like store deler. Kjevle deigene ut til en tynn sirkel og legg de over hver sin  pai form eller kakeform. prikk  med en gaffel i bunnen og sett den midt i stekeovnen til forsteking i  10 -15 minutt.

Ta de så ut av ovnen og tilsett fyllet i pai-skjellet.

 

Fyll

ca 7 økologiske egg

ca 3 dl kesam, lett

ca 2  dl melk

ca 1 ts maldon salt

 

taco krydder

2 pakker kjøttdeig

eventuelt grønnsaker  som paprika (valgfritt)

revet hvitost , etter smak (tilslutt)

 

Stek kjøttdeig og bland inn taco krydder etter anvisning på pakken.  Ha kjøttdeigen over i paiskallene. Ha eventuelt grønnsaker  oppi også.

 Bland i en bolle egg, kesan, melk og salt sammen og hell eggeblandingen oppi pai-skjellene.

Topp paien med litt hvitost (ønsket mengde).

Sett en pai nederst i stekeovnen og den andre midt i ovnen. Bytt om etter ca 15 minutter.  Stek  på 200 grader til de begynner å bli gyllen (ca 30 minutter).

Paiene nærmer seg ferdige når eggeblandingen har stivnet og begynner å bli gyllen. Paiene  kan også fint stå i varm stekeovn (avslått) med ovnsdøren åpen for å bli enda mer crispy.

Server gjerne med  salat, taco-chips, guacemole og creme fraishe til paien.

Håper det smaker!

 

God helg!

 

 

#spinatpai #spisogspar #blogg #hverdag #mat #matglede #helse #tips #middag #lunsj #kos #hverdag #helg #tips #tacopai #taco #fredag #bilde #foto

 

 

 

 

 

11 kommentarer

annebe

16.06.2017 kl.18:31

Det der så jo bare lekkert ut... skikkelig partystemning... God helg til deg også <3

spisogspar

16.06.2017 kl.22:11

annebe: Hihi, tusen takk :)) Ja dette ble kjempegodt :)) <3

Thomas Frydenberg

16.06.2017 kl.18:46

Dette har jeg ikke prøvd før, men skal helt klart legge det til i mitt repertoar.

spisogspar

16.06.2017 kl.22:10

Thomas Frydenberg: Ja dette ble kjempegodt og skal lages igjen :D

16.06.2017 kl.20:42

ville droppet egg :)

når vi lager tacopai så bruker vi paibunn, tacokjøttdeig,mais,ost

også har vi salat,drømme,guac og salsa ved siden av

spisogspar

16.06.2017 kl.22:10

Anonym: Takk for tips :))

dvergpinschere i mitt hjerte

16.06.2017 kl.20:58

Ahah..det var jo lurt..og man kan jo bruke restene til en pai dagen etter...smart...flott tips!

spisogspar

16.06.2017 kl.21:15

dvergpinschere i mitt hjerte: ja det er sant, lurt tips det ja, det hadde ikke jeg tenkt på, tusen takk :D

Birgitte

16.06.2017 kl.22:55

Det så godt ut!

elisebr

17.06.2017 kl.14:19

Så nydelig og god den så ut! :) Elsker pai! :) Ønsker deg og dine en fin helg :) <3

spisogspar

17.06.2017 kl.22:46

Tusen takk ? ja pai er så godt! håper du og dine har en nydelig helg ?

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv