Sommer-mat tips!

Hei!

Reker er en slager om sommeren og spesielt godt på varme sommerdager!  For å få rekemåltidet litt sunnere har vi byttet ut loffen med avokado. Så  her er dagens mat tips: avokado fylt med reker, paprika, agurk, majones og litt saft av en sitron. Dette smakte virkelig friskt og godt, og er i tillegg et  sunt måltid hvor du får i deg  sunt fett og vitaminene E, B og C fra avokadoen, og fra rekene  får du  B 12 og vitaminene A, D og E. Reker inneholder en del kolesterol så en skal ikke  spise for mye av reker, men sammen med avokado som i tillegg er kolesterolsenkende er jo dette er perfekt måltid! 

 
 

Avokado fylt med reker

( 1  porsjon)

1  moden avokado

Ca 2 håndfuller med reker

Litt paprika etter smak

Majones etter smak

Et par skiver med agurk

Saft av sitron

Dill til pynt

 

Start med å skylle og tørke  avokadoen. Del den så i to og fjern steinen. 

Hell ferdig pillete reker i en skål og bland med finhakket paprika, agurk og majones. 

Legg dette oppi  hulrommene på den delte avokadoen. Skvis litt sitronsaft over. Pynt gjerne med noen reker og dill på toppen.

Server og nyt!

 


 

#reker #mat #blogg #hverdag #helg #fredag #sol #sommer #ferie #trening #helse #mammablogg #mamma  #matglede #helse #tips #oppskrift #reker #avokado #hverdag #helg

2 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

30.06.2017 kl.09:07

Reker er godt..men de må være plain...hihih..Flott tips!

spisogspar

30.06.2017 kl.22:02

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits