Blåbærpai - med en sunnere vri

Hei!

idag laget jeg en blåbærpai med en litt sunnere vri, jeg liker å eksperimentere litt når det kommer til oppskrifter og denne paien er blitt noe sunnere enn vanlig pai som har høyt innhold av sukker og fett. Dagens pai inneholder havregryn, sukrin (og vanlig sukker, men det kan sløyfes visst du heller vil ha en helt sukkerfri kake), og smøret er halvert og erstattet med gresk yoghurt. Paien blir selvsagt ikke helt make i konsistens på en vanlig pai, men er et godt og litt sunnere alternativ.  









Blåbærpai

(20 dm kakeform)

 

3- 4  dl fint speltmel (prøv deg litt fram til en fast deig)

2 dl økologisk havregryn

1/2 dl sukker

2 ss sukrin melis

100 gram smør

100 gram gresk yoghurt

2 ts vaniljesukker

ca 200 gram blåbær

sukker til å strø over paien tilslutt

kanel til å strø over paien tilslutt

 

Bland med hendene en paideig av mel, havregryn, søtning, smør og yoghurt. Sett deigen kaldt  med plast rundt i ca 20 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader (over og under varme)

Del så deigen i to deler, den ene delen litt større enn den andre. Den største delen kjevler du en sirkel med som er litt større en formen du skal steke paien i så du kan presse deigen oppover kantene  på formen. Den skal være ca 0,5 cm tykk.

Legg så vaskete blåbær oppå deigen i formen og strø litt sukker og kanel over etter ønske.

Kjevle utover den andre deigen og skjær  ca 1 cm brede strimler

 som du tvinner til en spiral og legger oppå kaken etter hverandre i sirkel slik at det blir et spiral mønster på paien.

Sett paien nest nederst i ovnen til steking i ca 25 minutter, lurt å følge med! 

TIPS: Er paien mørk oppå men fortsatt litt rå deig i bunnen kan du sette paien et hakk lenger ned i ovnen og legge et bakepapir over, skru varmen ned til ca 100-150 grader og  stek i ca 10 - 15 minutter. Du kan også la paien stå i stekeovnen avslått men fortsatt varm med stekeovnsdøren på gløtt så paien tørker litt.

Når paien er litt avkjølt kan  du strø over litt melis (eller sukrin melis, eller en blanding av begge deler)

TIPS:  Du kan også lage minipaier av denne oppskriften som denne bringebær paien. Denne oppskriften gir ca  10 stk minipaier (kommer an på str på formene du har, jeg har her 10 dm former )



 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #matglede #pai #sunnere #helse #tips #oppskrift #mat #blogg #juli #bilde #foto #oppskrift #blåbær #bringebær #diabetes #lavkarbo #godt #matblogg #hverdag #helg #sommer #ferie 

15 kommentarer

frodith

12.07.2017 kl.14:40

Denne så utrolig god ut, både som blåbærpai og bringbærpai faktisk :-)

spisogspar

12.07.2017 kl.14:43

frodith: Tuuusen takk <3 Begge deler ble kjempegode :))

elisebr

12.07.2017 kl.14:49

Så nydelige og gode de så ut! :) Hadde ikke sagt nei takk til ett stykke eller 10! :) <3 Ønsker deg og dine en fin dag :) <3

spisogspar

12.07.2017 kl.14:51

elisebr: Tusen takk, snille deg <3 Ønsker deg og dine en superfin dag <3

elisebr

12.07.2017 kl.14:52

tusen takk :) <3

spisogspar

12.07.2017 kl.14:54

elisebr: <3

Pernille

12.07.2017 kl.17:20

Nå fikk jeg lyst til å lage blåbærpai med bjørnebær. Det er det lenge siden jeg har spist, og smaker så godt med litt vaniljeis ved siden av :)

spisogspar

12.07.2017 kl.17:36

Pernille: Mmm det hørtes veldig godt ut <3

Musemor

13.07.2017 kl.19:11

Den må jeg prøve en gang.

Lite spørsmål, den sukrin melisen, kan den byttes ut med vanlig melis?

Har så små barn at de ikke bør ha kunstig søtning enda

spisogspar

13.07.2017 kl.19:15

Ja det går helt fint med vanlig melis eller vanlig sukker, sukrin melis er dobbelt så søtt som sukker så da dobler du bare sukkeret :))

Musemor

13.07.2017 kl.19:16

Tusen takk

spisogspar

13.07.2017 kl.19:16

Bare hyggelig <3

Hverdagslykker

13.07.2017 kl.22:24

Blåbærpai er bare helt fantastisk! Aldri prøvd med gresk yoghurt, det må jeg huske på! ;) Ser utrolig godt ut!

spisogspar

13.07.2017 kl.23:26

Ja det blir litt mindre fett når en bytter ut smøret med gresk yoghurt eller kesam :)) Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits