Blåbærpai – med en sunnere vri

Hei!

idag laget jeg en blåbærpai med en litt sunnere vri, jeg liker å eksperimentere litt når det kommer til oppskrifter og denne paien er blitt noe sunnere enn vanlig pai som har høyt innhold av sukker og fett. Dagens pai inneholder havregryn, sukrin (og vanlig sukker, men det kan sløyfes visst du heller vil ha en helt sukkerfri kake), og smøret er halvert og erstattet med gresk yoghurt. Paien blir selvsagt ikke helt make i konsistens på en vanlig pai, men er et godt og litt sunnere alternativ.  

Blåbærpai

(20 dm kakeform)

 

3- 4  dl fint speltmel (prøv deg litt fram til en fast deig)

2 dl økologisk havregryn

1/2 dl sukker

2 ss sukrin melis

100 gram smør

100 gram gresk yoghurt

2 ts vaniljesukker

ca 200 gram blåbær

sukker til å strø over paien tilslutt

kanel til å strø over paien tilslutt

 

Bland med hendene en paideig av mel, havregryn, søtning, smør og yoghurt. Sett deigen kaldt  med plast rundt i ca 20 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader (over og under varme)

Del så deigen i to deler, den ene delen litt større enn den andre. Den største delen kjevler du en sirkel med som er litt større en formen du skal steke paien i så du kan presse deigen oppover kantene  på formen. Den skal være ca 0,5 cm tykk.

Legg så vaskete blåbær oppå deigen i formen og strø litt sukker og kanel over etter ønske.

Kjevle utover den andre deigen og skjær  ca 1 cm brede strimler

 som du tvinner til en spiral og legger oppå kaken etter hverandre i sirkel slik at det blir et spiral mønster på paien.

Sett paien nest nederst i ovnen til steking i ca 25 minutter, lurt å følge med! 

TIPS: Er paien mørk oppå men fortsatt litt rå deig i bunnen kan du sette paien et hakk lenger ned i ovnen og legge et bakepapir over, skru varmen ned til ca 100-150 grader og  stek i ca 10 – 15 minutter. Du kan også la paien stå i stekeovnen avslått men fortsatt varm med stekeovnsdøren på gløtt så paien tørker litt.

Når paien er litt avkjølt kan  du strø over litt melis (eller sukrin melis, eller en blanding av begge deler)

TIPS:  Du kan også lage minipaier av denne oppskriften som denne bringebær paien. Denne oppskriften gir ca  10 stk minipaier (kommer an på str på formene du har, jeg har her 10 dm former )

 

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

 

#spisogspar #matglede #pai #sunnere #helse #tips #oppskrift #mat #blogg #juli #bilde #foto #oppskrift #blåbær #bringebær #diabetes #lavkarbo #godt #matblogg #hverdag #helg #sommer #ferie 

14 kommentarer

Siste innlegg