Sunn og god pai (kalori-fattig) toppet med ruccula og granateple

Hei!

Igår laget jeg en utrolig god pai som i tillegg har en sunnere bunn pluss er fettredusert. Det som gjorde denne paien spesielt god var at jeg toppet den med ruccula salat og granateple. Det ble virkelig en kjempegod smaks- kombinasjon!

Her i denne oppskriften er det byttet ut en del av smøret med lett Kesam, og istedet for feks  bacon bruker en strimlet skinke som smaker veldig godt. En sunn pai kan smake vel så godt som en med høyt kalori innhold, men denne kan nytes med mye bedre samvittighet 🙂

Har du rester  igjen av paien setter du det i kjøleskapet, pai er kjempegodt til frokost eller lunsj dagen etter. Den kan også varmes opp igjen visst du foretrekker den varm. 


(Bilde av granateple som vokser på Kreta)

Pai med strimlet skinke, ruccula og granateple

(2 paier, 16 stykker)

 

4 dl fint hvetemel eller speltmel

3 dl byggmel

250 gram smør i terninger, romtemperert

3  ss kesam, lett 

ca 1/2 ts salt

ca  4 ss kaldt vann (tilsett litt og litt vann mens du knar deigen)

 

Bland ingrediensene med hendene eller en sleiv i en bolle, og jobb raskt med deigen til du har en glatt og fin deig.

Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 15 minutt.

Sett stekeovnen på 200 grader (varmluft, er best egnet når du steker begge paiene samtidig).

Dele deigen i to like store deler. Kjevle deigene ut til en tynn sirkel (ca 0,5 cm) og legg de over hver sin  pai form eller kakeform. prikk  med en gaffel i bunnen og sett den midt i stekeovnen til forsteking i  10 -15 minutt.

Ta de så ut av ovnen og tilsett fyllet i pai-skjellene.

 

Fyll

8 økologiske egg

ca 3 dl kesam, lett

ca 4  dl melk

ca 1 ts maldon salt

1 rød paprika

Sjampingjong sopp etter smak (jeg hadde her 2 store)

ca 2-4 stk sjalottløk

1 pakke  strimlet skinke

revet lett hvitost, mengde etter eget ønske

 

Topping tilslutt når paien er tatt ut av ovnen:

ruccula- salat

1 stk granateple

 

Skrell og skjær i skiver løk og sopp. Vask og skjær i skiver paprika.

Bland i en bolle egg, kesan, melk og salt sammen og hell eggeblandingen oppi pai-skjellene.

Fordel eggeblandingen  på de to paiskjellene og ha skinke og grønnsaker oppi.

Topp paien med litt hvitost (ønsket mengde).

Sett en pai nederst i stekeovnen og den andre midt i ovnen. Bytt om etter ca 15 minutter.  Stek  på 200 grader til de begynner å bli gyllen (ca 30 minutter).

Paiene nærmer seg ferdige når eggeblandingen har stivnet og begynner å bli gyllen. Paiene  kan også fint stå i varm stekeovn (avslått) med ovnsdøren åpen for å bli enda mer crispy.

Topp paien tilslutt med ruccula og granateple-kjerner

Server gjerne med en enkel salat til bestående av avokado, agurk og cherrytomater. 

 

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #pai #granateple #middag #hverdag #juli #sommer #familie #sunt #godt #mettende #pie #lunsj #frokost #tirsdag #helg #oppskrift #matfrabunnen #sommer #ferie 

15 kommentarer

Siste innlegg