Lavkarbo minipavlova

Hei!

Jeg hadde 3 eggehviter igjen etter vaniljeis-lagingen på søndagen, og siden jeg ikke er for å kaste mat kom jeg på at jeg kunne lage minipavlova med eggehvitene! Pavlovaene inneholder maizena (1 ts) og er sukkerfrie så de inneholder lite karbohydrater. Jeg toppet de med  krem og bringebær og multer (multene var rørt med sukrin melis for å gi en søtere smak) som også inneholder lite karbo så alt i alt inneholdt dette så lite karbohydrater at datteren min med diabetes 1 ikke trengte tilførsel av insulin og da kaller jeg disse for lavkarbo minipavlova ;D 

Lavkarbo minipavlova

ca 10 stk

 

3 eggehviter

70 gram sukrin melis

1 ts maizena

1 1/2 ts hvitvinseddik

 

Topping:

 3 dl kremfløte

bær (feks multer, blåbær, bringebær)

1 ts vaniljepulver

sukrin melis dryss

 

Sett stekeovnen  på 120 grader (over og under varme)

Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.

Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.

Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.

Bland maizena og bringebæreddik/ hvitvinseddik og hell det oppi marengsen, bland det forsiktig inn.

Kremen skal være tykk, luftig og glatt.

Ha marengsen i en sprøytepose med stor tipp og sprøyt ut ca 10 fylte sirkler, den ytterste kanten på sirklene skal være litt høyere, slik at det blir plass for kremen etterpå stekingen.

Stek minipavlovane nest nederst i stekeovnen i ca 30 minutter (dette varierer fra ovn til ovn).

Legg gjerne et bakepapir over de visst de begynner å bli brune på toppen. Når de er helt stive og tørre er de ferdige. 

Avkjøl de på rist.

 

Pisk kremfløten og smak til med ønsket søtning.

Rett før servering topper du med stivpisket krem og friske bær på minipavlovaene.

Avslutt gjerne med et dryss av sukrin melis.

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #lavkarbo #blogg #matglede #tips #minipavlova #lavkarbo #sukkerfri #lavkarbopavlova #Mat #dessert #tips #oppskrift #matfrabunnen #sukrin #august #uke #livet #hverdag #helg #tirsdag #sommer

 

18 kommentarer

frodith

08.08.2017 kl.12:27

Også med MULTER på :-) Helt fantastisk <3

spisogspar

08.08.2017 kl.12:55

frodith: Hihi, tusen takk <3 Ja dette ble utrolig godt! :))

Danian. Gutteblogger

08.08.2017 kl.12:32

Ååååå molte elsker molte. Dette ser kjempe godt ut

spisogspar

08.08.2017 kl.12:55

Danian. Gutteblogger: Ja dette ble kjempegodt :))

Lilli

08.08.2017 kl.14:42

Det så godt ut (:

spisogspar

08.08.2017 kl.15:19

Lilli: Tusen takk <3 De ble veldig gode :))

Marianne

08.08.2017 kl.15:35

Det så godt ut! Mange fristende oppskrifter her på bloggen din:-)

spisogspar

08.08.2017 kl.16:04

Marianne: Tusen hjertelig takk, veldig kjekt å høre <3

Camilla

08.08.2017 kl.17:44

Mmm! Dette så godt ut :-)

spisogspar

08.08.2017 kl.18:02

Camilla: Tusen takk <3 Ble kjempegode :))

Stine Sophie Lundsrud

08.08.2017 kl.18:16

Det så utrolig godt ut, dette må testes :) Ha en fin kveld :)

spisogspar

08.08.2017 kl.20:33

Stine Sophie Lundsrud: Tusen takk <3 En flott kveld til deg <3

dvergpinschere i mitt hjerte

08.08.2017 kl.18:23

Nå ble jeg veldig godtesyk..hihih..nammm..seer og høres så godt ut..flott tips!

spisogspar

08.08.2017 kl.20:33

dvergpinschere i mitt hjerte: Hihi, ja de ble kjempegode og kan nytes med god samvittighet :)) Tusen takk <3

Tessa Bennett

08.08.2017 kl.21:29

De her så helt himmelske ut! <3

spisogspar

08.08.2017 kl.21:48

Tessa Bennett: Tusen takk <3

Aina

08.08.2017 kl.21:35

Selges vitvinseddik på alle butikker,og gir det noe smak?😀

spisogspar

08.08.2017 kl.21:47

Aina: Ja selges på dagligvarebutikk, gir ikke noe smak, kan også bruke bringebæreddik, tror det selges på Meny. :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits