Lavkarbo panna cotta med bringebærsaus

Hei!

Dette er en deilig dessert som  er sukkerfri og kan nytes med god samvittighet. Jeg har brukt sukrin melis da jeg liker best denne søtningen, men du kan velge en annen søtning som du foretrekker.  Denne er så god at jeg har laget den flere ganger denne sommeren.

Panna cotta med bringebærsaus

(4 porsjoner)

2,5 dl fløte

3 dl gresk yoghurt (fra Lindahl )

3 gelatinplater

1 vaniljestang (frøene)

3 ss sukrin melis eller annen søtning

200 gram frosne bringebær

3 ss sukrin melis eller annen søtning

 

Legg gelatinplatene til bløt  i en skål /mugge med kaldt vann.

Ha fløte i en kasserolle sammen med frø fra vaniljestangen  og sukrin.

Varm opp til kokepunktet mens du rører.

Sett det tilsides litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.

Visp de bløte gelatinplatene inn i  den varme fløte-blandingen til de er helt oppløste.

La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt.

Hell så panna cottaen over på glass og sett i kjøleskapet. Det vil ta ca 2-3 timer til de er stivnet.

 

Lag bringebærsaus

Varm bringebær i en kasserolle sammen med sukrin. La dette koke opp.

Ha bringebærene over i en sil og sil ut sausen i en skål.  Ha det over i kasserollen igjen og gi  det  et lite oppkok igjen, og sett det så til avkjøling.

Når panna cottaen er stivnet har du avkjølt bringebærsausen på toppen og pynter gjerne med blåbær eller andre bær.

 

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #mat #dessert #pannacotta #tips #lavkarbo #helg #hverdag #mamma #familie #bringebærsaus #lavkarbopannacotta #sommer #august #italia

16 kommentarer

Siste innlegg