Lavkarbo panna cotta med bringebærsaus

Hei!

Dette er en deilig dessert som  er sukkerfri og kan nytes med god samvittighet. Jeg har brukt sukrin melis da jeg liker best denne søtningen, men du kan velge en annen søtning som du foretrekker.  Denne er så god at jeg har laget den flere ganger denne sommeren.


 

Panna cotta med bringebærsaus

(4 porsjoner)

 

2,5 dl melk (eller fløte for mindre karbohydrater, bruker du fløte: 2,9 gram karbo, lett melk: 4,7 gram karbo pr 100 gram)

3 dl gresk yoghurt (fra Lindahl ) eller kesam 

3 gelatinplater

1 vaniljestang (frøene)

3 ss sukrin melis eller annen søtning 

200 gram frosne bringebær 

3 ss sukrin melis eller annen søtning

 

Legg gelatinplatene til bløt  i en skål /mugge med kaldt vann.

Ha melk i en kasserolle sammen med frø fra vaniljestangen  og sukrin.

Varm opp til kokepunktet mens du rører.

Sett det tilsides litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.

Visp de bløte gelatinplatene inn i  den varme melkeblandingen til de er helt oppløste.

La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt eller kesam.

Hell så panna cottaen over på glass og sett i kjøleskapet. Det vil ta ca 2-3 timer til de er stivnet.

 

Lag bringebærsaus

Varm bringebær i en kasserolle sammen med sukrin. La dette koke opp.

Ha bringebærene over i en sil og sil ut sausen i en skål.  Ha det over i kasserollen igjen og gi  det  et lite oppkok igjen, og sett det så til avkjøling. 

Når panna cottaen er stivnet har du bringebærsausen på toppen og pynter gjerne med blåbær eller andre bær. 

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #mat #dessert #pannacotta #tips #lavkarbo #helg #hverdag #mamma #familie #bringebærsaus #lavkarbopannacotta #sommer #august #italia 

16 kommentarer

Marianne

09.08.2017 kl.13:22

Det så veldig godt ut, den oppskriften skal jeg prøve ut:-)

spisogspar

09.08.2017 kl.13:23

Marianne: Tusen takk <3 Håper det smaker :)

Julie Storlien

09.08.2017 kl.13:39

Spennende vri, denne må testes :D

spisogspar

09.08.2017 kl.13:40

Julie Storlien: Tusen takk <3 Anbefales :))

superdaddy92

09.08.2017 kl.13:46

Så kjempe gode ut :)

spisogspar

09.08.2017 kl.13:46

superdaddy92: Tusen takk :) Kjekt å høre :D

annebe

09.08.2017 kl.14:23

Både ser og høres godt ut det her :)) Ha en fin dag videre <3

spisogspar

09.08.2017 kl.15:37

Tusen takk <3 Ha en flott dag videre :D

frodith

09.08.2017 kl.14:36

Jeg er veldig søtsugen om dagen :-D Får skikkelig lyst på kaker og desserter .-)

spisogspar

09.08.2017 kl.15:37

Hihi ja samme her :)

Victoria Larsen

09.08.2017 kl.16:10

Nam nam, denne oppskriften må jeg prøve!! :-)

spisogspar

09.08.2017 kl.19:04

Victoria Larsen: Tusen takk <3 :D

Janne

09.08.2017 kl.16:57

mm så godt:D

spisogspar

09.08.2017 kl.19:04

Janne: Tusen takk :D

denutroligereisen89

10.08.2017 kl.20:41

Den så og hørtes veldig god ut! :)

spisogspar

10.08.2017 kl.20:41

denutroligereisen89: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits