Eple og pærekake (litt sunnere vri)

Hei!

Så var det helg igjen, og neste uke starter hverdagen igjen, noe jeg faktisk ser litt frem til nå, etter en laaaaang ferie :)

Sist helg laget jeg sukkerfri (lavkarbo) vaniljeiskrem og denne eple og pærekaken som smakte kjempegodt, epler og pærer sammen er en utrolig god kombinasjon synes jeg,  og spesielt godt sammen med vaniljeis, mmmmmm!

Jeg har redusert en del på karbohydrat innholdet da jeg bruker med fiberrikt mel og sukrin som søtning,  av sukrin variantene liker jeg best sukrin melis.

 

 

Litt rustikk (og litt sunnere)  eple og pærekake 

(ca 20 dm rund kakeform)

 

125 gram smør

1 dl sukrin melis

2 egg

1 1/2 dl fint speltmel

1 dl havremel

1 ts bakepulver

2 ss gresk yoghurt

2 epler

2 pærer

sukrin melis eller annen søtning, gjerne perlesukker

bringebær

kanel

 

tilbehør: vaniljeis eller vanilje- eller lime kesam eller vaniljesaus

   Hjemmelaget sukkerfri vaniljeis finner du oppskrift på HER

 

Sett stekeoven på 175 grader.

Rør smør og sukrin til en smørkrem.

Tilsett ett egg om gangen og rør godt.

Sikt mel og bakepulver  i røren vekselvis med yoghurten og rør sammen.

Hell røren i en smurt  form.

Vask og skrell epler og pærer. Skjær  noen i biter som dyttes ned i røren og noen sirkler som legges på toppen av kakerøren,  fjern stenene med en kniv.   

Dryss over kanel og sukrin eller litt sukker  (som jeg brukte) og sett midt i ovnen på 175 grader i 35 - 40 minutter.

La den avkjøles litt før den er klar for å nytes!

Pynt gjerne kaken med friske bær og litt melis (sukrin melis) og perlesukker!

Håper det smaker!

 


 

God helg!


#mat #eplekake #pærekake #spisogspar #blogg #søndag #lørdag #fredag  #helg #foto #kos #helse #livsstil #høst #eple #mammablogg #mamma #sommer #august #uke #matglede #tips #oppskrift #sukrin #sukkerfri 

 

 

10 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

11.08.2017 kl.18:33

Flott tips! Ser jo så godt ut!!

spisogspar

11.08.2017 kl.18:45

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk:))

RebeccaHasselgard

11.08.2017 kl.18:38

Alltid deilige oppskrifter å finne på bloggen din! Håper på å lage mer mat selv denne høsten :)

spisogspar

11.08.2017 kl.18:44

RebeccaHasselgard: Tusen takk <3 Kjekt å høre :))

frodith

11.08.2017 kl.19:00

Ser skikkelig godt ut det der, og fint pyntet med litt bær også :) Heldige de som bor med deg <3

spisogspar

11.08.2017 kl.19:15

frodith: Tuuuusen takk <3 klem :))

Iselin

11.08.2017 kl.19:05

Denne oppskriften må jeg definitivt prøve :)

spisogspar

11.08.2017 kl.19:14

Iselin: Tusen takk <3 Den smakte nydelig, anbefales :)

Victoria Larsen

11.08.2017 kl.19:21

Ser jo kjempe god ut :-)

spisogspar

11.08.2017 kl.21:45

Victoria Larsen: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits