hits

Dagens middags tips (lavkarbo)

Hei!

Det er jo så masse god blomkål i butikkene nå og da passer det fint med en blomkålrett! Dette er en kjempegod og enkel middag som også metter godt. Til og med ungene mine synes dette var godt og de var spesielt glad i den hvite sausen.    

Blomkål med skinke og hvitsaus

(2 porsjoner)

 

1 blomkål

1 dl kremfløte

1 1/2  ss phiadelphia smøreost original

litt maldon salt

litt pepper

persille 

1 pakke strimlet smårettskinke /eller  bacon i terninger

 

 Skjær  eller plukk av grønne blader fra blomkålen og skyll den i kaldt vann.

Legg den så i en kasserolle fylt med vann og litt maldon salt og kok blomkålhode mørt (sjekk med  feks en gaffel)

Ha smøreost og kremfløte i en kasserolle og la de småkoke under omrøring. Smak til med salt og pepper og litt finhakket persille.

Stek bacon eller visst du har smårettskinke kan du ha den direkte i den hvite sausen. 

Server blomkålhode på et fat og hell sausen og skinke/ bacon over. 

Håper det smaker!

 

 

Ha en flott dag videre!

 

 

#spisogspar #middag #tips #blomkål #hvitsaus #lavkarbo #august #helg #hverdag #oppskrift #bilde #foto #mamma #familie #diabetes #uke #skinke #bacon #matfrabunnen 

 

22 kommentarer

Jannicke

13.08.2017 kl.15:40

Å blomkål er så godt det :D

spisogspar

13.08.2017 kl.15:56

Jannicke: Ja det er kjempegodt :))

annebe

13.08.2017 kl.15:55

Fristet det her, men skulle jeg laget måtte jeg latt være fløten, for det vil ikke mannen ha i maten..han har "panikk" for , fløte , rømme og majones..hehe.. men jeg liker det godt :))

spisogspar

13.08.2017 kl.15:56

annebe: Har han?? Det som er så godt, hihi :))

Pernille

13.08.2017 kl.17:15

Dette så veldig godt ut :)

spisogspar

13.08.2017 kl.17:59

Tusen takk :))

dvergpinschere i mitt hjerte

13.08.2017 kl.18:18

Det er jo så godt..men så veldig mettende..er det det? ja kanskje pga fløten ja...hmmm...skal jammen prøve en dag..for vi trenger noen lette måltider..eller enkle og gode..Takk for tips!

spisogspar

13.08.2017 kl.18:31

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja godt og mettende er det, går ann å ha brød til visst en vil ha det enda mer mettende ;D

siri

13.08.2017 kl.21:09

Nam:=) det må eg prøve:)

spisogspar

13.08.2017 kl.21:52

siri: Ja dette var kjempegodt :D

Victoria Grøtting

14.08.2017 kl.03:01

Dette så utrolig godt ut. Hadde du kanskje kunne kommet med et slags top 5 måltider for de som har laktose og /eller gluten allergi ? Jeg har trolig dette og finner ingenting som frister på samme måte ..

spisogspar

14.08.2017 kl.10:46

Victoria Grøtting: Tusen takk <3 jeg hadde veldig sensitiv mage før (i 18 - årsalderen, ja det varte ca 10 år! ), tålte ikke laktose og hvetemel, speltmel tålte jeg bedre enn vanlig hvetemel.... Jeg bakte mitt eget brød og måtte prøve meg frem i forhold til matvarer hva jeg tålte og ikke tålte, rene matvarer er best, som kjøtt, fisk, ris poteter grønnsaker, frukt osv... Jeg hadde heldigvis ikke allergi, men mer en intoleranse..... jeg kan se om jeg har noen sånne oppskrifter uten gluten og laktose ..:)) <3

Iselin Renée

14.08.2017 kl.10:07

Så godt, håper du får en fin uke :)

spisogspar

14.08.2017 kl.10:39

Iselin Renée: Tusen takk <3 Ønsker deg en fin uke :))

RebeccaHasselgard

14.08.2017 kl.11:21

takk for fint tips! :)

spisogspar

14.08.2017 kl.11:22

RebeccaHasselgard: Tusen takk <3 Bare hyggelig <3

Jeanett Michelle

15.08.2017 kl.00:53

Åh, dette må prøves. Elsker retter med smårettsskinke i og en eller annen form for saus :D

spisogspar

15.08.2017 kl.09:54

Ja dette var kjempe godt :))

elisebr

26.08.2017 kl.10:57

Så godt det så ut! :) Ønsker deg og dine en fin helg :) <3

spisogspar

26.08.2017 kl.22:59

elisebr: Tusen takk <3 God helg til deg og dine <3

elisebr

27.08.2017 kl.11:32

tusen takk :) <3

spisogspar

27.08.2017 kl.14:14

elisebr: <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv