Dagens mat-tips:omelett med asparges

God onsdag!

Dagens mat-tips er omelett med asparges. Asparges er en supersunn grønnsak og er rike på kostfiber, vitamin E, svært rike på vitamin C og B vitaminet folat. Grønn asparges kan både grilles, kokes, dampes og stekes.  Denne retten jeg idag vil dele med dere er enkel å lage, og passer godt til både  frokost, lunsj, middag og kvelds.  Denne omeletten stekes i langpanne.

 

Omelett med grønn asparges

7 egg

ca 3 ss fløte

ca 4 -5 ss grovrevet parmesanost

1/2  ts salt

1/2 ts pepper

ca 450 gram asparges

 
Sett stekeovnen på 200 grader.

Visp egg, melk, grovrevet parmesanost, salt og pepper i en bolle.


 

Skjær bort den hvite/ lilla enden på aspargesen og  skjær resten opp i mindre deler ca 1 cm lange.


 

Legg aspargesene i en langpanne ikledd bakepapir og hell eggblandingen over.


 

Stekes  midt i stekeovnen i ca 8 -10  minutter.

Når omeletten er stivnet helt er den ferdig og du kan ta den ut av ovnen. La den stå å avkjøles litt før du tar den over på serveringsfat. Dryss gjerne litt revet parmesan over tilslutt.

Håper det smaker!

 

 

 #omelett #asparges #supersunt #mat #spisogspar #blogg #matglede #aspargesomelett #hverdag #helg #frokost #lunsj #middag #august #høst #onsdag #lavkarbo

10 kommentarer

Siste innlegg