Tid for supper: lavkarbo, glutenfri og laktosefri.

Hei!

Dagens mat tips er  kremet gresskarsuppe med smak av kokosmelk, toppet med chorizo og ristede gresskarkjerner som ble en kjempegod smaksopplevelse!  Det fine med denne suppen er at den kan nytes av de aller fleste, selv de som må holde seg unna melkeprodukter og gluten!

Gresskar inneholder i tillegg  kun 1,7 gram karbohydrater pr 100 gram, kokosmelken 1,5 gram karbohydrater pr 100 gram og sjalottløken inneholder 3,3 gram karbohydrater pr 100 gram vare, så alt i alt er det svært lite karbohydrater i denne suppen.

 





 

Kremet gresskarsuppe med kokosmelk, chorizo og ristede gresskarkjerner 

(4 porsjoner)

 

800 gram gresskar skjært i terninger

1-2 dl vann

ca 3 ts salt,  Himalayasalt eller maldon (etter smak)

1 boks kokosmelk ( 400 ml)

ca 1 ts pepper

1 -2 stk sjalottløk 

2 ss olivenolje

 

Topping:

gresskarkjerner

creme fraishe

chorizo pølse

litt persille (finhakket)

 

Du trenger også en stavmikser.

 

Start med å skjære et  gresskar i deler og fjern frø i midten og skallet. Skjær gresskar "kjøttet" i terninger og mål opp til ca 800 gram.

Stek en løk i skiver og stek i en kasserolle sammen med litt olivenolje til den er myk og blank.

Tilsett gresskaret, salt og pepper og ca 2 dl vann. Kok på middelshøy varme under lokk, rør om innimellom til de  er myke.



Tilsett da kokosmelken og rør om. 

Bruk en stavmikser til å mose gresskaret og få en kremet konsistens.

La stå på svak varme, mens  du tilbereder gresskarkjerner på en stekepanne med litt salt og middelshøy varme mens du rører om. Tar du for høy varme på begynner de å poppe!

Rist brødskiver som er godt som tilbehør til suppen.

Skjær opp chorizopølse.

Server suppen med chorizopølse, litt creme fraishe, ristede gresskarkjerner og et dryss persille.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine - 

 



 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #matglede #helse #mat #suppe #gresskar #gresskarsuppe #mamma #foto #uke #tips #høst #middag #tips #oppskrift #matfrabunnen #august #september #tidforsupper 

16 kommentarer

frodith

30.08.2017 kl.10:27

Det så deilig ut, godt med supper når det blir høsten :-) Ha en fin dag Katrine :-)

spisogspar

30.08.2017 kl.10:35

frodith: Tusen takk :)) Ja supper er deilig nå så det begynner å bli kaldere dager :)) Ha en flott dag Frodith :))

Victoria Larsen

30.08.2017 kl.11:20

Ser deilig ut! Denne må jeg teste :-)

spisogspar

30.08.2017 kl.12:04

Victoria Larsen: Tusen takk <3 Ja dette er kjempegodt :))

annebe

30.08.2017 kl.16:49

Ser nydelig ut :)) Skal helt klart ha suppe en dag snart.. <3

spisogspar

30.08.2017 kl.16:50

annebe: Tusen takk :)) Ja suppe blir det nok mer av fremover her også :))

sisselgu

30.08.2017 kl.17:31

Må testes ,tar du turen innom meg og leser mitt innlegg Jeg fikk det til mitt oppgjør med de som

ikke trodde på meg.

Ha en fin kveld

Fra Sissel

spisogspar

30.08.2017 kl.17:43

Ja det kan jeg :)

sisselgu

30.08.2017 kl.18:04

Tusen takk

spisogspar

30.08.2017 kl.18:29

sisselgu: <3

Victoria Grøtting

31.08.2017 kl.10:43

Åhh,dette så godt ut!

spisogspar

31.08.2017 kl.10:47

Tusen takk så kjekt å høre :))

Iselin Renée

31.08.2017 kl.10:54

Det så nydelig ut :)

spisogspar

31.08.2017 kl.11:14

Iselin Renée: Tusen takk <3 Så kjekt å høre :)

elisebr

08.09.2017 kl.00:50

Så godt det så ut! :) <3

spisogspar

08.09.2017 kl.09:12

elisebr: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits