Dronning Maud fromasj - lavkarbo

Hei!

Så går vi inn i en ny helg, og da kommer det her et dessert tips fra meg, og denne gangen en lavkarbo versjon av Dronning Maud fromasj. Denne fest desserten ble laget første gang da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte Haugesund på sin signingsferd i 1906.

Desserten er også god sammen med feks bringebær og blåbær, det hadde ikke jeg for hånden  idag, men det vil så absolutt sette mer farge på desserten!

 

Dronning Maud fromasj

 

5 dl kremfløte

5 egg

4-5 ss søtning, jeg brukte 4 ss sukrin melis

7 plater gelatin

2 -3 ss kokende vann

100 -150 gram sukkerfri sjokolade

 

Start med å vispe kremen til en tykk og stiv krem. Ha den over i en annen bolle og sett den i kjøleskapet.

Viktig at eggene vispes i ren bolle. Visp egg og søtning til eggedosis,

Legg gelatinen i kaldt vann.

Riv sjokoladen på et rivjern.

Klem vannet av de myke gelatinplatene, og løs de opp med ca 2 -3  ss kokende varmt vann mens du visper det til det er helt oppløst i vannet.  La dette avkjøles litt (ca 5 minutter), visp litt til på nytt,  før du heller den oppløste  gelatinen over i eggedosisen og  pisk den inn på lav hastighet.

Tilsett så kremen som vispes inn for hånd, forsiktig så ikke all luften av desserten går ut..

Hell så 1/3 av fromasjen over i en dessertskål. Så strør du  revet sjokolade over, før du heller 1/3  av fromasjen over og strør sjokolade og tilslutt siste del av fromasjen og sjokolade på toppen.

Sett fromasjen i kjøleskapet til den er stivnet i ca 5-6 timer, den kan gjerne stå over natten.

Håper det smaker!

 

God helg!

 

Klem

-Katrine-

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #dessert #dronningmaud #Maud #fromasj #pudding #dronningMaudsdessert #lavkarbo #lavkarbodessert #tips #oppskrift #matfrabunnen

15 kommentarer

annebe

01.09.2017 kl.18:17

Tror ikke jeg har smakt Dronning Maud fromasj noen gang.. din variant ser veldig god ut <3 Klem til deg <3

spisogspar

01.09.2017 kl.19:00

Tusen takk :)) Mange bruker portvin også i denne fromasjen, mye utelot jeg :)) ble veldig godt - selv uten sukker også :)) god klem <3

Iselin

01.09.2017 kl.19:06

Den så nydelig ut!

spisogspar

01.09.2017 kl.19:26

Iselin: Tusen takk <3

frodith

01.09.2017 kl.19:59

Den så farlig god ut du :-) Ikke smakt før, men burde vel lure noen til å lage til meg :-D he-he

spisogspar

01.09.2017 kl.23:36

frodith: Hihi, tusen takk :D

ladyaugust

02.09.2017 kl.08:55

Den der ser digg ut, lurer litt på hvordan den fungerte med sukrin, ble den god? :D Ha en digg dag kjære du <3

spisogspar

02.09.2017 kl.23:30

ladyaugust: Ja den ble søt og god :))

Tessa Bennett

02.09.2017 kl.09:50

NAM! <3

spisogspar

02.09.2017 kl.23:30

Tessa Bennett: <3

May Halvorsen

02.09.2017 kl.18:39

Var skikkelig mye godt på den her bloggen :) har aldri skjønt det med hvordan man lager geletin. Må se om jeg får det til neste gang. Trur jeg blir å lage den kake oppskrifta neste lørdag :)

spisogspar

02.09.2017 kl.23:28

May Halvorsen: Tusen takk <3

Kristin

20.09.2017 kl.12:10

Husker vi laget denne på barneskolen, ja. Utrolig god, og altfor lenge siden jeg har laget den selv.

Hilde

10.10.2017 kl.12:38

Original oppskriften er som du skriver her, uten portvin. Denne desserten er på topplisten over fest desserter servert i Haugesund. Og er favoritten i min familie.

Har testet ut med å løse opp gelatinen i appelsin likør, som gir en fin smak sammen med sjokoladen. Personlig bruker jeg alltid forholdene pr person 1 egg 1dl fløte 1 plate gelatin, 1liten ss sukker.

spisogspar

10.10.2017 kl.15:31

Hilde: Ja neste gang må jeg prøve med appelsin likør, det hørtes veldig godt ut <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits