Cottage cheese dessert (lavkarbo)

Hei!

Cottage cheese har jeg oppdaget siste tiden, den kan brukes i og til så mye! Den er i tillegg proteinrik og inneholder lite karbohydrater. Igår hadde vi fårikål til middag og denne desserten som jeg laget med cottage cheese (den minner faktisk litt om riskrem). Jeg og mannen min synes ihvertfall dette var kjempegodt, og det beste av alt- det kan nytes med beste samvittighet når en er fysen på noe søtt.

 

Cottage cheese dessert

(ca 4 porsjoner)

1 stor boks cottage cheese, 400 gram (1,5 karbo pr 100 gram) 

2 dl kremfløte ( 2,9 karbo pr 100 gram)

ca 2 ss sukrin melis eller annen søtning (etter smak)

ca 1 ss vaniljepulver (etter smak)

 

Visp kremfløten til krem sammen med søtning og vaniljepulver. Bland inn en boks med cottage cheese med feks en slikkepott.

 

Bringebærsaus

200 gram bringebær (3,2 karbo pr 100 gram)

3 ss sukrin melis (eller annen søtning)

 

Kok opp bringebærene under omrøring.

Ha de så over i en sil med en skål under og press på bærene med en skje så sausen renner ned i skålen og frøene ligger igjen i silen.

 

Ha cottage cheese kremen i glass og hell saus på ved servering, jeg har her toppet med hakkete hasselnøtter.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #dessert #cottagecheese #lavkaro #lavkarbodessert #hverdag #helg #helse #tips #torsdag #høst #matblogg

 

8 kommentarer

annebe

07.09.2017 kl.10:47

Mannen her spiser veldig mye Cottage cheese så dette hadde han nok likt..ser kjempegodt ut i alle fall <3

spisogspar

07.09.2017 kl.10:50

annebe: Tuuusen takk <3 Ja jeg synes det smakte godt, minner meg mye om riskrem :))

Victoria Larsen

07.09.2017 kl.10:55

Så nydelig!! :-)

spisogspar

07.09.2017 kl.10:56

Victoria Larsen: Tusen takk <3

Anne Grethe Seljordslia

07.09.2017 kl.11:51

Det så deilig ut :)

spisogspar

07.09.2017 kl.12:22

Anne Grethe Seljordslia: Tusen takk <3 Ble veldig godt, minner litt om riskrem synes jeg :D

frodith

07.09.2017 kl.21:27

Må innrømme jeg er rimelig skeptisk til cottage cheese...Jeg er jo skikkelig dårlig med sånne greier..men det SER godt ut :-D

spisogspar

07.09.2017 kl.21:30

frodith: Haha, ja det er jo sant ja :D Takk :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits