Mokkarullekake (lavkarbo)

God søndag!

Rullekake er enkelt og raskt å lage, og det passer meg bra! Liker du både kaffe og sjokolade er dette kaken for deg. Dette ble en kjempegod rullekake (som også er glutenfri) som falt i smak både hos store og små! Server gjerne med en klatt vispet krem til og friske bær. 

Mokkarullekake 

(1 stk)

3 store egg

1 1/2 dl sukrin melis eller anna søtning

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

 50 gram  mandelmel (jeg maler selv)

30 gram kokosmel (jeg maler selv)

2 ss bakekakao

2 ss kaffe (ferdig laget kaffe)

 

Fyll

200 gram kremost naturell

1 dl kremfløte

2-3 ss kald kaffe (smak til)

2-3 ts vaniljepulver

ca 3 -4 ss sukrinmelis (smak til)

ca 2 ss bakekakao (smak til)

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis, visp lenge. 

Vend inn det tørre og kaffe.

Hell røren over på en langpanne ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca 8 minutter.

Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig.

Hvelv så kaken over på et bakepapir, fjern forsiktig bakepapiret øverst (som kaken ble stekt på). La kaken avkjøles med langpannen over kaken. 

Visp sammen ingrediensene til fyllet til en smidig krem. 

Når kaken er avkjølt fordeler du kremen utover kaken og rull sammen fra langsiden.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine - 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #tips #oppskrift #matfrabunnen #rullekake #lavkarborullekake #mokkarullekake #sjokolade #mokka #lavkarbotips #lavkarbooppskrift #søndag #helg #kos #mat #kake #dessert #glutenfri #glutenfrikake)

18 kommentarer

annebe

10.09.2017 kl.15:53

Jeg liker kaffe og sjokolade ja .. Nam <3<3

spisogspar

10.09.2017 kl.20:12

annebe: Ja det var en god kombinasjon :)) <3<3<3

Pernille

10.09.2017 kl.17:00

Det så veldig godt ut :)

spisogspar

10.09.2017 kl.20:12

Pernille: Tusen takk <3 Ja dette ble veldig godt :))

dvergpinschere i mitt hjerte

10.09.2017 kl.19:21

Nammm..den så helt himmelsk ut!! flott tips!

spisogspar

10.09.2017 kl.20:11

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen hjertelig :))

Victoria Grøtting

10.09.2017 kl.20:17

Den vil jeg lage imorhen! Så så utrolig god ut!

spisogspar

10.09.2017 kl.20:40

Victoria Grøtting: Tusen takk <3 Håper det smaker :D

Rolf

10.09.2017 kl.20:35

Denne var virkelig god!

spisogspar

10.09.2017 kl.20:40

Rolf: Tusen takk <3 Kjekt at du synes det :D

Hverdagslykker

11.09.2017 kl.12:51

Åh, nam nam nam! Den her så virkelig god ut!

spisogspar

11.09.2017 kl.16:57

Hverdagslykker: Tusen takk :)) Ja den ble kjempegod <3

julietalivstil

11.09.2017 kl.21:37

Veldig godt ut..

spisogspar

11.09.2017 kl.22:07

julietalivstil: Tusen takk :)

Katrine

07.10.2017 kl.10:34

Jeg brukte tagatesse istedenfor sukrin siden jeg ikke liker smaken så godt. Eggedosisen var helt nydelig perfekt, men når jeg blandet inn melet tilslutt ble det bare en liten tung klump igjen, som jeg måtte slite ut over langpanne. Er det sånn det skal være? Den ser ikke ut til å bli vellykket hvertfall :-(

spisogspar

07.10.2017 kl.11:59

Katrine: Røren skal være ganske tynn, så visst du fikk en tykk røre høres det ut som du hadde for mye mel i.... Jeg ser jeg skrev melet i dl som er mer unøyaktig og har nå endret det til gram. Det var leit at kaken ble mislykket!

Katrine

11.10.2017 kl.22:15

Den ble god allikavel altså, men røra ble ikke bra 😅 Kan det være fordi melet var fettredusert? 😶

spisogspar

11.10.2017 kl.23:03

Katrine: Mulig det ja.... :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits