hits

Mandelgrøt (lavkarbo)

Hei!

Mandelgrøt er en god og mettende grøt som holder deg stappmett i flere timer, og passer dermed bra for eksempel til frokost, før trening eller som kveldsmat.

Idag oppdaget jeg til min forferdelse at jeg nesten var tom for mandler da jeg skulle lage meg grøten, heldigvis hadde jeg hasselnøtter så idag ble det halvparten mandler og halvparten hasselnøtter  og det også ble veldig godt, men litt mer "nøtte-aktig" på smaken!

Til denne grøten kan du fint bruke den væske du ønsker jeg har valgt halvparten melk og fløte, men du kan feks bruke bare fløte (for minst karbo) eller bare melk visst du heller vil det, eller halvparten fløte og vann, eller mandelmelk for å nevne noe.

Mandelgrøt

(1 porsjon)

 

50 gram mandelmel (eller 25 gram mandelmel og 25 gram hasselnøttmel, jeg maler det selv)

1 ss smør

1 - 2 ts sukrin gold (etter smak)  eller annen søtning

litt salt (en liten knivspiss)

ca 1 dl melk (beregn litt ekstra)

ca 1 dl fløte (beregn litt ekstra)

 

Kok opp mandelmel, melk, fløte, smør, salt og søtning mens du rører, la det småkoke under omrøring i ca 10 minutt, spe eventuelt med mer melk eller fløte visst grøten blir for tykk.

Server for eksempel med kanel, søtning og smør, eller med nyrørte bringebær som jeg hadde i dag!

Håper det smaker!

💗

Ha en super dag!

 

Klem

- Katrine- 

 

💗💗💗

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbogrøt #mandelgrøt #fløyelsgrøt #mat #oppskrift #tips #torsdag #sunt #godt #hverdag #frokost #lunsj #kveldsmat 

 

14 kommentarer

Victoria Larsen

12.10.2017 kl.15:34

Så nydelig det ser ut! :-)

spisogspar

12.10.2017 kl.19:02

Tusen takk det smakte kjempe godt :D

frodith

12.10.2017 kl.19:24

Ser deilig ut :-) Tror du man får sånn i ferdig-kjøpt :-)?

spisogspar

12.10.2017 kl.20:39

frodith: Tusen takk :)) Aner ikke, Vet at Fjordland har forskjellige grøt typer, men vet ikke om de har mandelgrøt :))

maiken

12.10.2017 kl.19:30

Ser forferdelig godt ut, men det er så mettende ....:)

Jeg lurte på om du hadde gresk yogurt i ,for jeg hadde det i maten i dag og tenkte på deg i mitt vaffelinnlegg .....:)

spisogspar

12.10.2017 kl.20:38

maiken: Tusen takk :)Så gøy at du tenkte på meg da når du laget vafler :D <3 Nei, gresk yoghurt har jeg ikke prøvd i grøten, er sikkert godt det, det må jeg prøve neste gang :)) Takk :D

Helene

12.10.2017 kl.19:44

Åh..mandelgrøt er det lenge siden jeg har spist..har liksom "glemt" den..så takk for tipset, hehe =D

spisogspar

12.10.2017 kl.20:35

Helene: Bare hyggelig, hihi :)) Ja det er kjempegodt <3

dvergpinschere i mitt hjerte

12.10.2017 kl.20:55

Så flott tips! må man ha melk og fløte? eller kan man ta bare melk?

spisogspar

12.10.2017 kl.20:56

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :) Du kan også bruke bare melk, det går helt fint :)

Becca Alexandra

13.10.2017 kl.00:36

Det så godt ut :D Sunt er det jo også!

spisogspar

13.10.2017 kl.13:33

Becca Alexandra: Tusen takk <3

Gry B

15.10.2017 kl.09:10

Så godt det ser ut- og du tar innbydende bilder! 😋 Dumt spørsmål kanskje.. men er det mandelmelk du bruker? Eller meierimelk?

spisogspar

15.10.2017 kl.10:49

Gry B: Tusen hjertelig takk :D Jeg brukte her vanlig meierimelk, men en kan fint bruke mandelmelk også :) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv