hits

Hjemmelaget granola (lavkarbo) på en fredag

Hei!

Så var det fredag igjen og helgen står for tur. I dag startet dagen med hjemmelaget granola som  jeg liker å knaske på akkurat som den er, men er også supergod sammen med for eksempel cottage cheese eller gresk yoghurt og nyrørte bringebær. 

God helg!

 

Granola (lavkarbo)

100 gram hasselnøtter

100 gram mandler

50 gram kokosstrø

50 gram sesamfrø

en liten klype salt (gjerne maldon salt)

2 ss sukrin gold eller annen søtning

0,5 dl vann

1 ss kokosolje

 

Sett ovnen på 180 grader (over og under varme)

Ha nøtter og mandler i en blender og hakk de til ønsket størrelse.

Bland sammen i en bolle nøtter. mandler, kokosstrø, sesamfrø, salt, sukrin gold (eller annen søtning) og vann.

Legg granolaen på bakepapir i en ildfast form og sett midt i stekeovnen i ca 15 - 20 minutter. Følg med og rør litt om innimellom.

Når de begynner å bli gylne og du kjenner duften av granola  så er de ferdige! 

La de stå å avkjøles helt før du heller det over på krukke.

Oppbevares i romtemperatur.  

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #granola #hjemmelaget #mattips #hjemmelagetgranola #lavkarbo #lavkarbogranola #hverdag #helg #frokost #lunsj #kveldsmat #lavkarbofrokost #lavkarbolunsj #fredag #fredag13 #høst 

 

 

16 kommentarer

julietalivstil

13.10.2017 kl.13:29

så veldig godt ut:)

spisogspar

13.10.2017 kl.13:32

julietalivstil: Tusen takk :)) Ja dette er veldig godt :))

Victoria Larsen

13.10.2017 kl.15:11

Ser nydelig ut! :-D

spisogspar

13.10.2017 kl.15:12

Victoria Larsen: Tusen hjertelig takk :D

frodith

13.10.2017 kl.16:07

Ser ut som snop nesten :-) Ha en fin dag Kathrine :-)

spisogspar

13.10.2017 kl.16:15

frodith: Hihi, ja det var nesten som snop :D Ha en super dag Frodith <3

Mia - Alt annet enn A4

13.10.2017 kl.17:35

Det ser nydelig ut <3

spisogspar

13.10.2017 kl.17:43

Mia: Tusen takk <3<3<3

Iselin Renée

13.10.2017 kl.20:16

Har hatt lyst til å lage det lenge, men aldri fått surret meg til det hehe :)

spisogspar

13.10.2017 kl.23:08

Iselin Renée: Ja det er veldig enkelt å lage :))

annebe

13.10.2017 kl.20:57

Ser godt ut da.. men meg å de nøttene veit du.. om det er godt stekt kan jeg nok spise bittelitt.. Ha en fin kveld videre..vi følger med på Voice <3<3

spisogspar

13.10.2017 kl.23:08

annebe: Ja det så vi også på :)) Ja du tåler ikke nøtter... :/Tusen takk <3 God klem :))

Becca Alexandra

13.10.2017 kl.21:28

Det så godt ut! NAM <3 Ha en fin helg!

spisogspar

13.10.2017 kl.23:07

Becca Alexandra: Tusen takk <3

Victoria Grøtting

13.10.2017 kl.23:57

Åhh, dette så godt ut!

spisogspar

14.10.2017 kl.20:16

Victoria Grøtting: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv