hits

Lavkarbo mandelpudding til jul

Hei!

Denne desserten begynte med at jeg hadde så lyst på semulepudding, og dermed begynte tankene å spinne rundt hvordan jeg kan lage uten semulegryn og som en lavkarbo dessert.....! Resultatet ble dette: en kjempegod mandelpudding som minner mye om semulepudding, synes jeg :)  Kanskje dette er noe å kose seg med til jul? :D 

Mandelpudding

(4 porsjoner)

5 dl H-melk/ fløte (for minst karbo bruker du  fløte)

45 gram mandelmel (fettredusert og finmalt)

5 plater gelatin

1 egg

1 -2 ss sukrin melis eller annen søtning (smak til)

ca 3-4 dråper mandel essens (smak til)

 

Legg gelatinbladene i kaldt vann. Varm opp melk /fløte og mandelmel og la det småkoke i ca 5 minutt. Klem vannet av gelatinbladene og legg de i den varme mandelgrøten/suppen. Visp godt. Tilsett så egget, søtning og mandel dråper. Hell mandelpuddingen over på glass eller en skål og la det avkjøles før du setter det i kjøleskapet i ca  3-4 timer.

Server med bringebærsaus eller skogsbærsaus (varm opp 1/2 pose frosne bringebær eller skogsbær  i en kasserolle med søtning) la den avkjøles litt før du heller den over puddingen.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbodessert #mandelpudding #jul #lavkarbomandelpudding #hverdag #onsdag

2 kommentarer

frodith

06.12.2017 kl.21:01

Masse gode puddinger :-)

spisogspar

06.12.2017 kl.21:18

frodith: Ja denne ble kjempegod :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv