hits

Lavkarbo mandelpudding til jul

Hei!

Denne desserten begynte med at jeg hadde så lyst på semulepudding, og dermed begynte tankene å spinne rundt hvordan jeg kan lage uten semulegryn og som en lavkarbo dessert.....! Resultatet ble dette: en kjempegod mandelpudding som minner mye om semulepudding, synes jeg :)  Kanskje dette er noe å kose seg med til jul? :D 

Mandelpudding

(4 porsjoner)

5 dl H-melk/ fløte (for minst karbo bruker du  fløte)

45 gram mandelmel (fettredusert og finmalt)

5 plater gelatin

1 egg

1 -2 ss sukrin melis eller annen søtning (smak til)

ca 3-4 dråper mandel essens (smak til)

 

Legg gelatinbladene i kaldt vann. Varm opp melk /fløte og mandelmel og la det småkoke i ca 5 minutt. Klem vannet av gelatinbladene og legg de i den varme mandelgrøten/suppen. Visp godt. Tilsett så egget, søtning og mandel dråper. Hell mandelpuddingen over på glass eller en skål og la det avkjøles før du setter det i kjøleskapet i ca  3-4 timer.

Server med bringebærsaus eller skogsbærsaus (varm opp 1/2 pose frosne bringebær eller skogsbær  i en kasserolle med søtning) la den avkjøles litt før du heller den over puddingen.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbodessert #mandelpudding #jul #lavkarbomandelpudding #hverdag #onsdag

4 kommentarer

Masse gode puddinger :-)

frodith: Ja denne ble kjempegod :D

Hei! Hvor mye sukker/melis skulle jeg bruke? Tror du, det blir nok med 2 ss?

B: Jeg hadde 2 ss, kan være lurt å smake litt på blandingen så du har "rette" smaken ;))

Skriv en ny kommentar

myTaste.no