hits

Sjokoladepudding (lavkarbo)

Hei og god lørdag!

Jeg elsker desserter og sjokoladepudding er intet unntak.  Dagens dessert-tips er lavkarbo sjokoladepudding med hjemmelaget lavkarbo vaniljesaus. Dette ble en kjempegod smaksopplevelse!

Sjokoladepudding

(4 porsjoner)

4 dl kremfløte

1 dl vann

4 ss sukrin melis  etter smak (eller annen søtning)

5 gelatin blader

1/2 -1 ts vaniljepulver (smak til)

ca 4- 5 ss bakekakao (smak til)

 

Start med å legge gelatin bladene i kaldt vann til de  myke. 

Gi et oppkok til fløte, vann, søtning, vaniljepulver og bakekakao mens du rører.

Klem vannet av gelatinen og visp den inn i den kokende varme kakaoblandingen. 

Visp godt for å unngå klumper.

Hell så sjokolade blandingen over i en skål eller i glass. 

Sett det i kjøleskapet til det er stivnet. 

Server med vaniljesaus, vispet krem og  gjerne friske eller frosne bær.

Oppskrift på vaniljesaus finner du HER.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede # lavkarbo #dessert #lavkarbotips #sjokoladepudding #lavkarbosjokoladepudding #tips #mattips #helg #fredag #julehelg #nyttårshelg #helse #kosthold #matfrabunnen #oppskrift 

 

10 kommentarer

Liv Hege

30.12.2017 kl.11:23

Elsker sjokoladepudding, så denne må jeg definitivt prøve en dag! : D

Toini

30.12.2017 kl.12:56

Flotte tips! ser jo ut som vanlig og smaker helt sikkert godt! ha en god dag!

maiken

30.12.2017 kl.16:06

Ser supergodt ut! Lurer på om du bruker samme oppskrift til vaniljekrem, bare litt mindre væske?

Jeg laget skoleboller her en dag, med hjemmelaget krem etter en litt plundrete oppskrift. Den ble ikke så veldig god...., mens denne vaniljesausen er jo svært enkel å lage....

spisogspar

30.12.2017 kl.17:38

Tusen takk <3 ja til vaniljesaus blir det mer væske enn til vaniljekremen. denne sausen er enkel og god :)

Lilli

30.12.2017 kl.19:43

Det så godt ut :)

spisogspar

30.12.2017 kl.20:44

Tusen takk<3

Iselin Renée

30.12.2017 kl.21:03

Mmm det er så godt det :D

spisogspar

30.12.2017 kl.21:25

Iselin Renée: Ja det ble kjempegodt, selv denne sukkerfrie varianten :D

Monica

31.12.2017 kl.10:40

Nå er denne laget, gleder meg til å smake ikveld :-) Noen som vet ca karboinnhold i en posjon ??

spisogspar

31.12.2017 kl.12:26

Monica: Det blir ca 5 karbs pr porsjon :)) Håper det smaker! <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar - en av Norges mest leste matblogger! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av, men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, DET NYE Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv