hits

Dagens sunne mat-tips: chiapudding med mandelsmør og bringebær.

Hei og godt nytt år!

Så var vi tilbake til hverdagen igjen, ihvertfall for de aller fleste! Dagens sunne mat-tips er chiapudding med mandelsmør som er en super start på dagen eller et godt og mettende mellommåltid/ lunsj. Det fine med mandelsmøret er at metthetsfølelsen varer så mye lengre.  Jeg har toppet chiapuddingen med nyrørte bringebær søtet med sukrin melis - min favoritt! Det en må huske på når en lager chiapudding er at det tar litt tid før den er klar, den må nemlig stå i minst 2 timer - og gjerne over natten så den blir tykk og god og klar for å nytes.

Chiapudding 

(1 porsjon)

 

2 dl kokosmelk

2 ss chiafrø

smak til med søtning, feks sukrin melis

 

mandelsmør finner du oppskrift på HER.

 

Miks med en gaffel frø og kokosmelk og smak til med søtning. 

Ha mandelsmør i bunnen på et glass, så heller du chia og kokosmelk over og setter det i kjøleskapet til det er stivnet, det tar minst 2 timer, la det gjerne stå over natten.

Før servering kan du ha nyrørte bringebær med søtning på toppen og du har et deilig og mettende måltid. 

 

Håper det smaker!

 

Klem 

- Katrine - 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #chiapudding #lavkarbo #mandelsmør #tirsdag #frokost #ukestart #lunsj #måltid #mat #hverdag #januar #2018 #nyttår #sunt #godt #lavkarbotips #matfrabunnenav

9 kommentarer

frodith

02.01.2018 kl.13:50

Det er mange som spiser sånn chiapudding, jeg tror jeg må prøve. Det ser litt godt ut. Er det? Eller mest sunt bare...? :-D

spisogspar

02.01.2018 kl.13:53

frodith: Jeg synes det er veldig godt, men smaken er jo som baken, hehe ;)) Det er et stort pluss at det er sunt i tillegg synes jeg :))

Victoria Larsen

02.01.2018 kl.17:34

Ser nydelig ut!! :-)

spisogspar

02.01.2018 kl.19:14

Victoria Larsen: Tusen takk <3

Janne

02.01.2018 kl.18:58

får prøve denne versjonen:)

spisogspar

02.01.2018 kl.19:13

Janne: Ja dette ble kjempegodt synes jeg :))

Toini

02.01.2018 kl.20:19

Ser jo så godt ut...må prøve dette en gang..takk for tips! og godt nytt år til deg og dine!

spisogspar

02.01.2018 kl.20:24

Toini: Tusen takk <3 <3 <3
Hei og godt nyttår!

Spennende dessert og sunn i tillegg :-) har ikke smakt den så det er mulig jeg skal prøve denne - kanskje når jeg skal ha klubb. Den kan jo stå litt som du sier..... kan lage den dagen før :-D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv