hits

Hjemmelaget fiskegrateng på lavkarbovis

Hei!

Denne fiskegratengen eller fiskeformen med hvit fisk, chili, og masse deilige grønnsaker ble en kjempegod smaksopplevelse, dessverre ble ikke bildene så fine, jeg får prøve å ta bedre bilder neste gang :) 

Fiskegrateng/ fiskeform

(ca 6 porsjoner)

 

400 gram hvit fisk feks torsk, sei eller steinbit

1/2 brokkoli

1/2 blomkål

1 gulrot

1/2 chili

1 ramsløk

1 fedd hvitløk

 

Hvit saus

2 dl fløte

3 ss phiadelphiaost

2 egg

salt

1/2 ts malt  muskat

 

Topping:

ca 60 gram Bacon gull

revet hvitost (ønsket mengde)

 

Bruker du frossen fisk er det lurt å tine den først.

Start med å vaske og skjære opp grønnsakene. Skjær chillien på langs og fjern frøene før du finhakker den. Press hvitløken.

 

Visp sammen smøreost og fløte, salt og muskat i en kasserolle på middelshøy varme, det skal kun varmes opp, ikke koke. Tilsett et og et egg mens du visper.

Legg så fisk skåret  i terninger og grønnsaker i en ildfast form og hell sausen over.

Ha Bacon gull i en blender og mos det godt før du strør det sammen med revet hvitost (ønsket mengde) over det hele tilslutt.

Sett fiskegratengen/fiskeformen midt i stekeovnen  for steking i ca 40 minutter til alt er mørt.

Server gjerne med en salat til.

Håper det smaker!

 

Klem

 - Katrine -

 

 

 

 

 

#spisogspar #fiskegrateng #lavkarbo #matglede #tips #helg #mattips #middag #lavkarbofiskegrateng #lavkarbomiddag #fisk #oppskrift #matfrabunnenav #grønnsaker #fiskeform #hverdag #januar #blogg #onsdag

8 kommentarer

Victoria Larsen

03.01.2018 kl.14:11

Så nydelig! :-D

spisogspar

03.01.2018 kl.14:25

Victoria Larsen: Ja denne smakte kjempegodt :)) Tusen takk <3

Toini

03.01.2018 kl.14:42

Så da god ut den også da...og bildene var da helt fine de..syns jeg...Ha en god dag!

frodith

03.01.2018 kl.14:45

Det så deilig ut uansett :-) Vi hadde fiskegrateng i går. I dag får det bli noe annet :-)

Lilli

03.01.2018 kl.16:49

Det så godt ut (:

maiken

03.01.2018 kl.17:51

Denne skal jeg lage, har bare glemt å lage fiskegrateng på evigheter...

Bildene var fine de! og forresten så det ut som det var reker der under osten, og det vil jeg ha med i min grateng...:)

iselinsorvik

20.01.2018 kl.19:31

Så digg det ser ut :)

Jeg la også ut en fiskegrateng på bloggen min her om dagen :)

spisogspar

20.01.2018 kl.22:43

ja kjempegodt med fiskegrateng :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT HONNING CENTRALEN, FJORDLAND Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv