hits

Lavkarbo "risotto" med ørret

Hei!

Dette ble et kjempegodt måltid og ikke minst utrolig enkelt og raskt å lage og det er supert for sånne som meg som liker at ting skjer raskt på kjøkkenet, haha!

 

Lavkarbo risotto med ørret

(2 porsjoner)

 

Blomkålris:

1 middelsstor blomkål 

1 fedd hvitløk

litt salt

 

Fjern de grønne bladene fra blomkålen og rasp den på et rivjern eller bruk en blender slik jeg gjorde, men bruker du blender må du følge godt med så det ikke blir til blomkål mos istedet. Stek på middelshøy varme revet blomkål i en stekepanne med et most fedd hvitløk og litt salt. Rør om og la det steke ca 5- 10 minutt. Smak etter om det er nok salt.

Du trenger også:

2 stykker  ørret uten skinn

salt (etter smak) 

saft av 1/2 sitron

litt grillkrydder

ca 10 stk sorte oliven

litt persille, finhakket

olivenolje

 

Stek i en stekepanne  ørreten og ha salt og saft av en sitron over fisken.  Eventuelt kan du også krydre med litt grillkrydder for mer smak.

Når fisken er nesten ferdigstekt kan du sette et lokk over stekepannen og la fisken steke ved svak varme så fiske olje siver ut. Denne oljen er god til risottoen.

Når blomkålrisen og ørreten er ferdigstekte kan du ha blomkålrisen over til ørreten og bland de godt sammen, hakk ned stekespaden opp fisken og bland inn sorte oliven og finhakket persille. Hell litt olivenolje over og server!

Håper det smaker!

 

Klem 

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarborisotto #blomkålris #ørret #mat #kosthold #vekt #sunt #kost #hverdag #helg #tips #januar

 

 

 

 

 

8 kommentarer

Victoria Larsen

06.01.2018 kl.15:53

Ser veldig godt ut! :-)

spisogspar

06.01.2018 kl.20:16

Victoria Larsen: Tusen takk <3

annebe

06.01.2018 kl.17:15

Nam ! Ja mat som tar lang tid å lage blir det sjelden vi har... Kos deg med kvelden fine du <3

spisogspar

06.01.2018 kl.20:16

annebe: Ja godt med mat som er kjapt å lage :)) Ønsker deg og dine en flott helg <3

frodith

06.01.2018 kl.17:25

Da passer det meg :-D Sikker på at du tenkte på meg i dag :-D

spisogspar

06.01.2018 kl.20:15

frodith: Jepp, dette er retten for deg :D God klem <3

Iselin Renée

06.01.2018 kl.18:42

Blomkålris er veldig godt, laget en del av det selv også :)

spisogspar

06.01.2018 kl.20:15

Iselin Renée: Ja det er kjempegodt :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar - en av Norges mest leste matblogger! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av, men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, DET NYE Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv