Sukkerfri og glutenfri kjeks

Hei og god mandag!

Ny uke og nye muligheter –  det tror jeg på;  hver uke og igrunnen hver dag er en ny start med nye muligheter. Ta vare på andre og ta vare på deg selv. Og angående det å ta vare på deg selv synes jeg det er viktig å tenke gjennom hva en spiser og drikker iløpet av dagen – det føles så  godt å ta vare på kroppen og helsen sin – og det vinner en myyyye på!  Uken starter med et lite baketips: nemlig sukkerfri og glutenfri kjeks. Kjeks er veldig enkelt å lage og disse smaker kjempegodt av appelsin (revet appelsinskall) og vanilje. 

 

Appelsin kjeks

(ca 15 store kjeks)

100 gram smør

100 gram sukrin gold (eller annen søtning som minner om brunt sukker)

1 egg

100 gram mandelmel (jeg maler selv)

100 gram hasselnøttmel (jeg maler selv)

ca en liten halv ts vaniljepulver

1/2 ts bakepulver

 en liten knivspiss salt

ca 2 ts finrevet appelsinskall

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Start med å smelte smøret. 

Visp inn sukrin.

Tilsett egget og visp godt.

Sikt inn mandel og nøttemel, bakepulver, vaniljepulver og litt salt. Tilslutt blander du inn fin raspet appelsinskall.

La deigen/ røren stå å svelle ca 10 minutter på kjøkkenbenken før du bruker feks en iskremskje til å legge klatter med røre utover et stekebrett med bakepapir. (OBS er deigen veldig våt slik at den bare renner utover kan du tilsette litt mer mandel/nøttemel. 

Topp kjeksene gjerne med skivete mandler.

Sett kjeksene midt i ovnen i ca 10 – 15  minutt. Røren har da glidd utover til flate kjeks og stivnet, de har også en gyllen farge, men vil fortsatt være ganske myk. 

Ta ut brettet og la kjeksene stå å avkjøles, når de er helt avkjølte blir de mer tørre som kjeks skal være.

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag videre!

 

Klem 

Katrine

 

 

#spisogspar #blogg #matblogg #matglede #tips #oppskrift #matfrabunnen #lageselv #lavkarbo #kjeks #lavkarbokjeks #søtt #godt #lavkarbo #hverdag #lavkarbomat #mattips #oppskrift #mandag #vinter #januar

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg