Tiramisu ekspress

Hei!

Idag deler jeg en ” ny” og superenkel variant av Tiramisu som jeg laget igår, denne gangen i porsjonsglass. Tiramisu betyr “ta meg opp” som mener i denne sammenheng at en våkner  av denne oppskvikkende desserten med sterk kaffe! Dette er en lavkarbo dessert.  Denne desserten må serveres straks når den er laget! 

Tiramisu ekspress

(2 porsjoner)

 

Mandelbunnen:

50 gram finmalte mandeler (IKKE fettredusert!)

ca 1/2 ss smør

1 -2 ts sukrin:1 

 

Kremen: 

1 dl kremfløte

1 stort egg

ca 1 ss sukrin:1

 

revet skall av 1/2 appelsin

ca 6 ss sterk kaffe

et par dråper romessens

bakekakao drysses på toppen

sukkerfri eller mørk kokesjokolade hakket til topping

eventuelt friske bær tilslutt til pynt

 

Stek under omrøring mandel melet sammen med smør og sukrin (etter smak) i en stekepanne på middelshøy temperatur, pass på så det ikke svir seg.  

 Visp kremfløten stiv og sett den kaldt.

Visp egg og sukrin (etter smak) til luftig eggedosis.

Bland forsiktig sammen kremen og eggedosisen og appelsinskallet .

 Bland sterk kaffe og romessens etter smak.

Finn frem 2 glass og ha først mandelmelet i bunnen som du trykker litt ned i glasset, ha 2-3 ss med kaffe og rom blandingen over. 

Ha egg og kremblandingen oppå.

Topp desserten med litt bakekakao og gjerne revet sjokolade,  og gjerne friske bær til pynt tilslutt.

 

Server straks!

Håper det smaker!

 

 

Sponset av funksjonellmat.no

Ha en fin uke start!

💗

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #oppskrift #dessert #hverdag #mandag #uke #helg #tiramisu #lavkarbotiramisu #matfrabunnen #vinter 

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg