Gule bomber – lavkarbo

Hei!

Mamma-mia  (!) disse småkakene fylt med gul krem ble bare helt fantastisk gode, de er i tillegg uten sukker og hvetemel  (glutenfrie) og inneholder dermed svært  lite karbohydrater 🙂 Kakene kan fint fryses også, før servering kan de først tines  en times tid på kjøkkenbenken  🙂

Gule småkaker

(ca 7 stk)

4 eggehviter

100 gram sukrin melis

150 gram mandel mel (malte mandler, IKKE fettredusert mandel mel)

1 ts bakepulver

 

Gul krem

4 eggeplommer

1 egg

100 gram sukrin melis

2 dl fløte

2 ts vanilje pulver / eller noen dråper vaniljeessens etter smak

170 gram smør

 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit.

Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver).

Ha røren over i en sprøytepose. Ha bakepapir på en stekeplate og  sprøyt ut små sirkler  i par (ca 14 stk) ut på papiret.

Sett  midt i stekeovnen i ca 20 minutt.

 

Så lager du den gule kremen: Start med å ha 4 eggeplommer pluss et egg  i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.

La dette  få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.

Nå kan du vispe smøret til  det blir hvitt.

Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt  avkjølt)  i smøret.

TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen  noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.

Legg den gule kremen (bruk gjerne en sprøytepose)  utover kakene.

Pynt gjerne med litt smeltet sukkerfri sjokolalade feks sukrin sjokolade  eller mørk kokesjokolade på toppen.

Håper det smaker!

 

God helg!

💕

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #gulkake #suksessterte #lavkarbokake #tips #oppskrift #hverdag #helg #småkaker #lørdag #matfrabunnen 

12 kommentarer

Siste innlegg