Hjemmelaget lavkarbo pasta med en ny vri.

Hei!

Dagens oppskrift er hjemmelaget lavkarbo  blomkålpasta. Blomkål er proppfull av  kostfiber, mineraler og vitaminer som vitamin C og B vitaminet folat  som er viktig for hjertehelse, produksjon av nye blodlegemer og virker forebyggende av ryggmarksbrokk hos fostre. 

Dette er en sunn og smakfull pasta som er superlett å lage!   

 

Blomkålpasta

(1 porsjon)

1 egg

ca 2 1/2  ss Fiber husk

60 gram Tine smøreost med smak av paprika

 ca 100 gram blomkål (most i blender)

 

1 stykke/ en porsjon oksestek eller annet kjøtt

salt

pepper

 

Ostesaus

1 dl fløte

ca 30 gram Tine smøreost smak av paprika

saus fra kjøttet

 

Topping

ca 15 stk  cherrytomater

litt salt, gjerne maldon salt

matolje

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 150 grader (over og under varme)

Mos blomkålen med en blender eller stavmikser til den er helt most. 

Vask cherrytomatene og legg de i en ildfast form med litt salt og matolje. Sett de inn i stekeovnen og stek de til de  er helt myke.

 

Lag pastaen:

Visp egget i ca 5 minutt. Tilsett så fiberhusk (tilsett litt og litt, smøreosten og den moste blomkålen.

La deigen hvile i 5 minutt, er deigen veldig tynn blander du inn mer fiberhusk og lar deigen hvile  5 – 10 minutt til til du har en pasta som er mer fast i konsistensen, det gjør ikke noe om den er litt klissete.

Finn frem 2 stk bakepapir og litt nøytral matolje som du smører begge papirene med. Legg pastaen imellom de smurte bakepapirene og kjelve pastaen ca 0,3 cm tynn.

Fjerne det øverste bakepapiret og sett pastaen midt i stekeovnen i ca 10 – 15 minutt.  Ta pastaen ut når den har stivnet og skjær med feks et pizzahjul smale pasta strimler og legg de på et middag fat.

 

Stek kjøttet i smør i en stekepanne med salt og pepper.

 

Ostesausen:

Legg kjøttstykket over på et fat med lokk over for å holde det varmt. Varm fløte og smøreost i stekepannen med saus fra kjøttet. Rør til osten er helt oppløst i fløten. Smak til med eventuelt mer salt.  Hell den varme sausen over den strimlete pastaen. Skjær kjøttet i mindre biter og ha det over pastaen.  Topp middagen med stekte tomater  og gjerne et dryss med tørket persille.

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

 

 

#spisogspar #matglede #tips #oppskrift #mattips #pasta #lavkarbo #lavkarbopasta #blomkål #blomkålpasta #lavkarboblomkålpasta #middag #oppskrift #matfrabunnenav #hverdag #mat #keto 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg