hits

Lavkarbo brytebrød

Reklame | Funksjonellmat.no

God mandag!

Ny uke og nye muligheter! I dag fikk jeg skikkelig vårfølelse da jeg var ute å gikk! Jeg oppdaget til og med små gule hestehov som stakk hodet så vidt opp blant gresstuster i grøftekanten :D

Dette kjempegode brytebrødet som er  glutenfritt og inneholder lite karbohydrater er supert til frokosten eller til lunsj og kveldsmat.  Det fine med mandelmel er at det holder en god og mett leeenge, og det merket jeg med disse rundstykkene at jeg ble mett  fort og metthetsfølelsen sitter lenge i kroppen :)  

 

Brytebrød (lavkarbo)

(ca 7 rundstykker) 

 

2 egg

4 ss fløte

6 ss Tine smøreost

100 gram smør

180 gram malte mandler til mandelmel

80 gram malte sesamfrø til sesammel

2 toppet ts bakepulver

5-6  ss psyllium husk

ca  1/2 ts salt

1/2  ts sukrin gold

 

Viss du vil ha rundstykkene litt grovere kan du ha litt frø i deigen som  for eksempel solsikkefrø og sesamfrø.

1 egg til pensling

frø til topping feks: valmuefrø, gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø.

 

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Start med å vispe egget.

Tilsett fløte, smøreost  og smeltet smør og  bland godt sammen.

Bland så inn alt det tørre. Bruk en slikkepott og/ eller hendene når du jobber med deigen.  Deigen skal være fast og fin å jobbe med som du ser på bildet.

Rull så  kuler av deigen,  legg de på bakepapir på en stekeplate; ha en kule i midten og seks kuler rundt så det ser ut som en blomst. 

Pensle med egg og vann og dryss frø over rundstykkene og gjerne litt salt på toppen også..

Sett de midt i ovnen i ca 20 minutt.

 Aller best ferske, men veldig gode dagen etter også, bare oppbevar de i en plastpose så holder de seg ferske og myke inni.

 

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #brytebrød #lavkarbobrød #lavkarborundstykker #rundstykker #oppskrift #matfrabunnen #matfrabunnenav #glutenfri #glutenfrimat #hverdag #mandag #april #vår

 

10 kommentarer

annebe

09.04.2018 kl.16:47

Så fristende brød..og artig med ulike korn på toppen..takk for tips ! Jeg har sett blåveisen men ikke hestehoven enda..får ta en tur ut å leite litt i grøftekanten :)) Ha en fin kveld <3

spisogspar

09.04.2018 kl.16:57

annebe: Tusen takk :D Ja dette smakte kjempegodt :)) Ja kan godt hende hestehoven har kommet hos deg også :)) Ha en flott kveld <3

julietalivstil

09.04.2018 kl.19:43

så godt ut:) Ha en fin kveld!

spisogspar

09.04.2018 kl.22:34

julietalivstil: Tusen takk <3 Ha en flott kveld :))

Torunn Veseth

09.04.2018 kl.20:29

Ser nydelig ut👍❤️😍

spisogspar

09.04.2018 kl.22:34

Torunn Veseth: Tusen takk <3

frodith

09.04.2018 kl.21:47

Jeg elsker brødmat, så rundstykker og sånt er midt i blinken for meg. Dette så godt ut :-)

spisogspar

09.04.2018 kl.22:34

frodith: Tusen takk <3 Kjekt at dette fristet :))

10.04.2018 kl.17:47

Kan de fryses ?

spisogspar

10.04.2018 kl.21:02

Anonym: Ja det skal gå fint.

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv