Brød på lavkarbo vis

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei!

Hjemmebakt brød er veldig godt. Dette brødet jeg deler oppskrift på idag er glutenfritt og inneholder lite karbohydrater. Mandelmel  er naturlig glutenfritt og maler du mandlene med skall blir det ekstra fiberrikt mel.  Siden dette melet ikke inneholder gluten blir ikke baksten like luftig som bakst med gluten, men det er fult mulig å bake smakfulle brød allikevel. En av fordelene med  å  velge mandelmel  er at det er fettrikt og fiberrikt som gjør  at du holder deg mett lenge. For å ta bort noe av mandelsmaken som kan minne litt om marsipan er et tips  å blande inn  sesam mel i mandelmelet, det vil nøytralisere smaken.

Brød

(1 lite)

 

2 egg

4 ss fløte

6 ss Tine smøreost

100 gram smør

ca 180 gram malte mandler til mandelmel

ca 80 gram sesam mel

2 toppet ts bakepulver

ca 5  ss psyllium husk

ca  1/2 ts salt

1/2  ts sukrin gold

 

Viss du vil ha brødet litt grovere kan du ha litt frø i deigen som  for eksempel linfrø,solsikkefrø og sesamfrø.

1 egg til pensling

Topping feks solsikkefrø eller gresskarkjerner

 

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Start med å vispe eggene.

Tilsett fløte, smøreost  og smeltet smør og  bland godt sammen.

Bland så inn alt det tørre. Bruk en slikkepott og/ eller hendene når du jobber med deigen.  Deigen skal være fast og fin.

Ha deigen i en smurt eller bakepapir kledd liten brødform og press lett deigen utover mot sidene. 

Pensle toppen med vispet egg eller vann om du heller vil det og dryss over gresskarkjerner og gjerne litt salt på toppen også..

Sett brødet  midt i ovnen i ca 20 minutt.

 Aller best ferskt, men veldig godt dagen etter også, bare oppbevar brødet  i en plastpose.

 

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbobrød #lavkarborundstykker #oppskrift #matfrabunnen #matfrabunnenav #glutenfri #glutenfrimat #hverdag #livsstil #mattips #lavkarbomat #lavkarbotips

6 kommentarer

Siste innlegg