hits

Crispy grønnkålchips

Hei!

Har du smakt grønnkålchips før? Det anbefales, grønnkål er en super grønnsak proppfull av antioksidanter, vitaminer, mineraler, jern og kostfiber. Den passer ypperlig til topping på supper, den er god sammen med kjøtt og fisk, men den er også god som den er!

Bre fersk grønnkål utover en stekeplate.

Når grønnkålen er ferdigstekt er den blitt mørkere på farge og crispy.

Crispy grønnkålchips

1 pose oppskjært grønnkål klar til bruk (køpes hos bl.a Rema 1000)

salt, feks havsalt

pepper / grillkrydder

matolje

 

Andre smakskombinasjoner som kan anbefales er:

revet parmesanost

eller 1 ts chili og 1 ts salt

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Bre utover en stekeplate ikledd bakepapir  grønnkål og dryss salt og krydder over, hell tilslutt matolje over.

Sett brettet midt i stekeovnen og stek i ca 15 - 20 minutt til grønnkålen er blitt crispy. Snu litt på grønnkålen under steking.

Løft bakepapiret opp med grønnkålen på og legg det på en rist til avkjøling.

Håper det smaker!

 

 

Ha en flott dag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #lavkarbo #lavkarbotips #sunt #godt #mat #grønnkål #grønnkålchips #hverdag #torsdag

 

18 kommentarer

Tina

12.04.2018 kl.15:07

Jeg digger stekt grønnkål! Supergodt! Takk for oppskrifter 😀

spisogspar

12.04.2018 kl.21:42

Tina: Ja sant det er godt :D

Victoria Larsen

12.04.2018 kl.16:29

Sååå nydelig! Elsker det :D

spisogspar

12.04.2018 kl.21:42

Victoria Larsen: Ja dette er kjempegodt :D

Kathrine Skaug

12.04.2018 kl.16:51

Nam, det så godt ut! :) Må prøves ut!

spisogspar

12.04.2018 kl.21:43

Kathrine Skaug: Tusen takk <3 Anbefales å teste :))

elisebr

12.04.2018 kl.17:02

Så godt det så ut! :D <3

spisogspar

12.04.2018 kl.21:43

elisebr: Tusen takk <3

annebe

12.04.2018 kl.18:11

Har hørt om det men aldri smakt eller laget..ser godt ut :) Ha en fin kveld <3

spisogspar

12.04.2018 kl.21:43

annebe: Tusen takk <3 Ja det er sunt og godt :D Ha en flott kveld! <3

Toini

12.04.2018 kl.18:51

Har smakt det..og det var godt...men ikke noe jeg lager selv..er ikke så utforskende på kjøkkenet..og blir helt målløs over alt du klarer å trylle frem...flott tips! ha en god kveld!

spisogspar

12.04.2018 kl.21:44

Toini: Tusen takk :D God kveld til deg :))

frodith

12.04.2018 kl.19:05

Hm...kan jeg lage noe så sunt som chips, og at det i tillegg smaker godt, da er jeg liksom reddet..For her går det nedpå for mye snop for tida :-P

spisogspar

12.04.2018 kl.21:44

frodith: Ja dette er noe man kan nyte med god samvittighet :D

Siri Alvær

12.04.2018 kl.19:54

Dette skal testes:)

spisogspar

12.04.2018 kl.21:45

Siri Alvær: Håper det smaker :))

Iselin Renée

13.04.2018 kl.11:44

Er ikke så glad i grønnkål, men har hatt lyst til å teste det lenge. Smaker det litt annerledes enn fersk? :)

spisogspar

13.04.2018 kl.11:57

Iselin Renée: Ja det er mye mer smak når den krydres og stekes til den blir crispy, synes jeg :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv