Lavkarbo iskake

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei og god fredag!

Helgen står for døren og solen skinner – endelig er snøen nesten helt borte her hvor jeg bor – og vår følelsen er her! 

Hva er vel ikke bedre enn å feire at det er helg med en iskake?  😀 

Et lite tips: Denne iskaken lager jeg ca 5- 6 timer før servering da synes jeg den er best, ta den ut ca 30 minutter før servering. Blir den stående i frysen til dagen etter bør den tas ut minst 1 time før servering så den får tint litt. Bærene har en tendens til å bli veldig harde når de blir fryst og trenger litt tid for å bli myke.

Iskake

(ca 20 cm kakeform)

Marengsbunn

3  eggehviter fra 3 store egg

100 gram sukrin melis

1 ts hvitvinseddik

 

Bringebær og blåbæriskrem

3 eggeplommer og 1 egg

 70 gram sukrin melis

5 dl kremfløte

1 ss vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

150 gram bringebær

150 gram blåbær

 

Topping:

Friske blåbær og bringebær, gjerne et dryss med sukrin melis.

Fibersirup gold er også både fint og smaker godt å helle over  kaken før servering.

 

Jeg har klippet en runding i bakepapir like stor som kakeformen som jeg har i bunnen på kakeformen. Klipp så en remse ca 15 cm høy som du har langs kanten på kakeformen, den vil holde iskremen på plass som du tilslutt heller oppi kakeformen.

 

Marengs

Sett stekeovnen på 140 grader varmluft.

Skill eggehvitene fra eggeplommene, vær nøye på at ingen gult kommer med hviten, ellers blir ikke stiv pisket. Visp med kjøkkenmaskin  eggehvitene, så tilsettes litt og litt sukrin melis  til du får en glatt og stiv marengs 

Rør inn  hvitvinseddik  som du rører forsiktig inn i marengsen.

Hell marengsen i kakeformen, og sett midt i stekeovnen på 140 grader (varmluft), blir den gyllen på toppen, setter du den lenger ned i ovnen med bakepapir over.

Marengsen stekes i ca 70 minutter. Da skal marengsen være crispy, visst ikke lar du den stå i stekeovnen  når du har skrudd av varmen med døren på gløtt. 

La marengsen stå i kakeformen med bakepapiret rundt og avkjøles i ovnen.

 

Bringebær og blåbær-is

Start med å legge de frosne bærene utover et fat for å tine litt.

Visp egg og sukrin melis til eggedosis.

Stiv pisk kremfløte og vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens.

Hell vannet fra de halv tinte bærene av slik at  bærene er ikke så våte og vend inn bær og krem i eggedosisen.

Hell så dette over  den avkjølte marengsen som fortsatt står i kakeformen.

Sett det så i fryseren i ca 5 -6 timer slik at kaken blir skikkelig fryst.

Fjern bakepapiret før servering, og  la  den stå i romtemperatur i ca 30 minutter.

Topp gjerne kaken med blåbær og bringebær  (eller annen frukt og bær) og dryss sukrinmelis over.

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #mat #kake #oppskrift #hjemmelaget #hverdag #helg #april #is #iskake #matfrabunnen #lavkarbo #sukkerfri #uke #fri #sol #helg #lavkarbo #lavkarbotips #lavkarbodessert #lavkarbokake #lavkarbois

6 kommentarer

Siste innlegg