hits

Skogsbær chiagrøt (lavkarbo)

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei og god mandag!

Har du smakt skogsbær chiagrøt før? Dette er en kjempegod og frisk grøt som passer perfekt til frokost eller lunsj. Dette er en sunn og mettende start på dagen da i tillegg til skogsbærene som er rike på vitaminer og antioksidanter er chiafrø rike på fiber, omega 3 (plante omega 3) og protein. Chiafrø har blitt spist i mange år i Sør Amerika, frøene kommer fra en plante i myntefamiliem som ble brukt av både mayaer og aztekere. Visste du at " chia " er et gammelt maya ord for  "styrke"?

Skogsbær chiagrøt

(2 glass)

200 gram skogsbærblanding, frossen

1/2 boks kokosmelk, 2 dl

ca 3 ts chiafrø

sukrin melis til søtning etter smak

Du trenger også en blender eller stavmikser

 

Ha skogsbær og kokosmelk i  feks en mugge. Bruk en stavmikser og mos bærene godt. Smak til med sukrin melis.

Tilslutt rører du inn chiafrø. 

Hell over på glass eller to skåler og ha feks plast over glassene og sett de i kjøleskapet et par timer, gjerne over natten til den har tyknet. 

Dette er supert til frokost!

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #kosthold #oppskrift #smoothie #chiagrøt #bær #lavkarbo #lavkarbochiagrøt #lavkarboskogsbær #hverdag #mandag

 

16 kommentarer

Mina Kanchan

23.04.2018 kl.15:12

Jeg har aldri smakt skogsbær chiagrøt så tusen takk for tips :) Det skal testes ut fordi det så innmari godt ut :)

spisogspar

23.04.2018 kl.22:24

Mina Kanchan: Tusen takk <3 ja det anbefales :)

ladyaugust

23.04.2018 kl.15:41

Nam fikk lyst å prøve :) <3

spisogspar

23.04.2018 kl.22:23

ladyaugust: Tusen takk <3

Toini

23.04.2018 kl.17:39

Ser jo så godt ut....flott tips!

spisogspar

23.04.2018 kl.22:23

Toini: Tusen takk <3

frodith

23.04.2018 kl.18:42

Det ser kjempegodt ut, med den lekre fargen. Jeg har ikke prøvd chia-grøt ennå. Men jeg har hørt så mye om det nå at jeg bør vel prøve :-)

spisogspar

23.04.2018 kl.22:23

frodith: Tusen takk <3 Ja fargen ble frisk og fin :))

Siri Alvær

23.04.2018 kl.21:51

Ser kjempegodt ut:)

spisogspar

23.04.2018 kl.22:22

Siri Alvær: Tusen takk <3

Anette

26.04.2018 kl.10:50

Hei! Hvor lenge holder den seg?

spisogspar

26.04.2018 kl.11:04

Anette: Den holder seg ihvertfall en natt i kjøleskapet :)

Janne trenemams

26.04.2018 kl.23:15

Dette så himmelskt godt ut :) Det må testes :)

spisogspar

27.04.2018 kl.08:26

Janne trenemams: Tusen takk, så kjekt å høre <3 Håper det smaker! :)

Lise

13.05.2018 kl.09:47

Tips til hva jeg kan bruke resten av inneholder i kokosboksen til? Og er det den tykke delen du bruker i grøten?

spisogspar

13.05.2018 kl.12:54

Lise: Du kan bruke kokosmelk i smoothies, supper, chiagrøt osv :)) Jeg pleier å mikse litt sammen det tynne og tykke i kokosmelken.

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv