hits

Lavkarbo middag tips

Hei!

Dagens middag tips er karbonader med karamellisert løk og jordskokkpure som er et deilig og mettende måltid. 

Karbonader med  karamellisert løk og jordskokkpure

(ca 2-3 porsjoner)

 

Karbonader

400 gram kjøttdeig

1 egg

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 fedd hvitløk (presset)

 

Karamellisert løk

1 gul løk

1 ss smør

1 ss mat olje

 

Jordskokkpure

ca 250 -300  gram jordskokk

1 ss smør

ca 2-3 dl fløte

salt

pepper

 

Jordskokkpure:

Skrell og skyll jordkokkene og kok de opp i vann til de er møre.

Hell vannet av og tilsett smør og litt fløte. Bruk en stavmikser og mos jordskokkene til en pure. Smak til med salt og eventuelt pepper.

 

Karbonadene:

Bland sammen ingrediensene  og form karbonader  som stekes i litt smør  til de gjennomstekte. Når de er ferdigstekte kan de stå å godgjøre seg på laveste temperatur under lokk.

 

Karamellisert løk:

1 løk gir seg 4 ss karamellisert  løk.

Skrell løken og skjær store stykker (ca 1 cm brede) løk ringer eller skiver.

Stek i en stekepanne på lav  til middelshøy temperatur i både smør og olje. Rør om ca hvert 5. minutt. Stek til de blir gylne, dette kan ta litt tid så en må smøre seg med tålmodighet og beregn ca 45 minutt på dette.  Ha gjerne et lokk over så tørker ikke løken.

 

 Server med friske urter som feks timian og oregano og en salat til.

 

Håper det smaker!

Ha en flott dag videre!

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbomat #lavkarbomiddag #oppskrift #jordskokkpure #hverdag #middag #tips #kosthold #helse

 

 

 

10 kommentarer

iselinsorvik

25.04.2018 kl.11:26

Jordskokkpureen skal jeg teste ut. Så skikkelig godt ut :)

spisogspar

25.04.2018 kl.22:03

iselinsorvik: Tusen takk :) Håper det smaker <3

Victoria Larsen

25.04.2018 kl.14:10

Nam nam! Dette ser kjempe godt ut :D

spisogspar

25.04.2018 kl.22:03

Victoria Larsen: Tusen takk <3

annebe

25.04.2018 kl.15:31

Karbonader hadde vi ofte før..men da kjøpte vi som regel :) Nå er det nesten så jeg har glemt det som middag..men om en lager selv blir di nok ekstra gode :)) Ser ut som god mat <3<3

spisogspar

25.04.2018 kl.22:04

annebe: Tusen takk <3 Ja det smakte godt dette :)

Toini

25.04.2018 kl.18:43

Nammm...flott tips! Ha en god kveld!

spisogspar

25.04.2018 kl.22:06

Toini: Tusen takk <3 God kveld til deg :)

frodith

25.04.2018 kl.19:23

Det så spennende og godt ut :-)

spisogspar

25.04.2018 kl.22:06

frodith: Tusen takk <3 Dette smakte godt :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv