Sjokoladekake med karamell topping (LAVKARBO) – smaker som vanlig sjokoladekake.

Hei!

Fantastisk god og saftig sjokoladekake med karamell topping! Det er jo helg og da må det være lov å kose seg litt ekstra 🙂

Jeg har pyntet med peanøtter og bringebær som gjør denne kaken ekstra god! Kaken er laget med sukrin gold, men sammen med fibersirup gold blir den kjølige “metalliske” smaken  helt borte!

Nå er jeg på vei til kjøretime – wish med luck! 😀

Sjokoladekake med karamell topping

(20 cm x 30 cm)

4 egg

2,5 dl sukrin gold

5 ss fibersirup gold

160 gram malte mandler

5 ts bakepulver

4 ss bakekako

ca 6 dråper vaniljeessens

2 ts psyllium/ fiber husk

50 gram romtemperert smør

 

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. 

Visp inn fibersirup gold og vaniljeessens.

Sikt inn det tørre. Og tilsett smøret som kan vispes inn på laveste hastighet eller for hånd, men ikke for mye da luften lett kan gå ut av røren.

Hell røren i  feks en lasagneform ikledd bakepapir (det gjør det lettere å ta kaken ut av formen). Stek kaken midt i ovnen på forvarmet ovn, 170 grader (over og under varme). Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt. La kaken stå i formen oppå bakepapiret som er brettet litt opp over kaken (lurt med en litt høy papirkant eller høy form når du skal helle karamellen over for å unngå søl!)

 

Karamelltopping:

200 gram smør

8 dl fløte

140 gram sukrin gold

8 ss fibersirup gold

 

Topping:

bringebær

peanøtter

 

Varm ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle på middelshøy varme (kan boble litt svakt i kasserollen)  Når alt er blandet godt sammen og du har rørt en 5- 10 minutt, kan det være lurt å dele røren i to deler og  fortsette oppvarmingen hver for seg da det vil gå mye kortere tid å få en tykkere karamell (OBS dette kan ta litt tid så best å smøre seg med tålmodighet!). Når karamellen begynner å bli litt tykk så kan du helle over i en skål og sette til avkjøling så vil sausen bli mer tykk etterhvert. Hell karamellen over kaken som fortsatt står i formen med bakepapiret litt over kaken for å holde karamellen “på plass”, er karamellen litt rennende kan du sette kaken i fryseren en halvtimes tid før servering da blir det lett å skjære kaken opp i stykker uten for mye kliss med karamellen.

Topp kaken med peanøtter og friske bringebær.

Server og nyyyyyt!

 

 

GOD HELG!

 

#spisogspar #blogg #hverdag #lavkarbo #lavkarbokos #matglede #helse #kosthold #tips #oppskrift #kake #lavkarbokake #sjokoladekake #karamell #fredag #helg #mattips 

 

10 kommentarer

Siste innlegg