hits

Sjokoladekake med karamell topping (LAVKARBO) - smaker som vanlig sjokoladekake.

Hei!

Fantastisk god og saftig sjokoladekake med karamell topping! Det er jo helg og da må det være lov å kose seg litt ekstra :)

Jeg har pyntet med peanøtter og bringebær som gjør denne kaken ekstra god! Kaken er laget med sukrin gold, men sammen med fibersirup gold blir den kjølige "metalliske" smaken  helt borte!

Nå er jeg på vei til kjøretime - wish med luck! :D

Sjokoladekake med karamell topping

(20 cm x 30 cm)

4 egg

2,5 dl sukrin gold

5 ss fibersirup gold

160 gram malte mandler

5 ts bakepulver

4 ss bakekako

ca 6 dråper vaniljeessens

2 ts psyllium/ fiber husk

50 gram romtemperert smør

 

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. 

Visp inn fibersirup gold og vaniljeessens.

Sikt inn det tørre. Og tilsett smøret som kan vispes inn på laveste hastighet eller for hånd, men ikke for mye da luften lett kan gå ut av røren.

Hell røren i  feks en lasagneform ikledd bakepapir (det gjør det lettere å ta kaken ut av formen). Stek kaken midt i ovnen på forvarmet ovn, 170 grader (over og under varme). Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt. La kaken stå i formen oppå bakepapiret som er brettet litt opp over kaken (lurt med en litt høy papirkant eller høy form når du skal helle karamellen over for å unngå søl!)

 

Karamelltopping:

200 gram smør

8 dl fløte

140 gram sukrin gold

8 ss fibersirup gold

 

Topping:

bringebær

peanøtter

 

Varm ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle på middelshøy varme (kan boble litt svakt i kasserollen)  Når alt er blandet godt sammen og du har rørt en 5- 10 minutt, kan det være lurt å dele røren i to deler og  fortsette oppvarmingen hver for seg da det vil gå mye kortere tid å få en tykkere karamell (OBS dette kan ta litt tid så best å smøre seg med tålmodighet!). Når karamellen begynner å bli litt tykk så kan du helle over i en skål og sette til avkjøling så vil sausen bli mer tykk etterhvert. Hell karamellen over kaken som fortsatt står i formen med bakepapiret litt over kaken for å holde karamellen "på plass", er karamellen litt rennende kan du sette kaken i fryseren en halvtimes tid før servering da blir det lett å skjære kaken opp i stykker uten for mye kliss med karamellen.

Topp kaken med peanøtter og friske bringebær.

Server og nyyyyyt!

 

 

GOD HELG!

 

#spisogspar #blogg #hverdag #lavkarbo #lavkarbokos #matglede #helse #kosthold #tips #oppskrift #kake #lavkarbokake #sjokoladekake #karamell #fredag #helg #mattips 

 

9 kommentarer

Åh !

Du tar jo så lekre bilder av kakene du lager - og denne så fantastisk ut - og jeg får vann i munnen av bare å se på den :-D

Ønsker deg lykke til på kjøretime i dag!!!!!!!

spisogspar

27.04.2018 kl.18:33

Etdiktomdagen: Tusen takk <3 Kaken smakte kjempegodt og kjøretimen gikk fint :D God helg <3

Victoria Larsen

27.04.2018 kl.14:05

Ser jo helt nydelig ut!! Nam nam :-)

spisogspar

27.04.2018 kl.18:32

Victoria Larsen: Tusen takk <3 Ja denne smakte helt nydelig godt :D

frodith

27.04.2018 kl.20:08

Har aldri smakt sånn kake, med karamell på :-) Og du hadde pyntet den så fint også :-) Kos deg med den du <3

spisogspar

27.04.2018 kl.21:08

Tusen takk <3 den smakte kjempegodt :D

Torunn Veseth

27.04.2018 kl.21:01

Ser virkelig god ut!😍👍😋

spisogspar

27.04.2018 kl.21:09

Tusen hjertelig takk :))

Nina-Jeanette

05.05.2018 kl.08:07

Men hvor lenge skal kaka stå i ovnen???????!!!!!!!! Haster!!!

spisogspar

05.05.2018 kl.21:44

Det er veldig forskellig fra ovn til ovn.... men ca 20 minutt +/- :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv