hits

Lavkarbo Pavlova uten den kjølige smaken (et lite tips)

Hei!

Disse minipavlovaene er sukkerfri og smaker helt nydelig sammen med krem og friske bær. Sukrin smaken (den kjølige ettersmaken) er betraktelig dempet da jeg blander inn fibersirup clear.  Dette ble en sukkerfri og lavkarbo-kos hos oss idag, og skal absolutt lages igjen! Jeg ser for meg at disse passer perfekt til 17.mai!




Mini pavlova

(ca 6 stk)

2 eggehviter

35 gram sukrinmelis

1/4 ts johannesbrød kjernemel

1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik

1 ss fibersirup clear

 

Topping

2 dl kremfløte

noen dråper vaniljeessens

1 ss sukrin melis

blåbær

bringebær

 

Sett stekeovnen  på 120 grader (over og under varme)

Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.

Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.

Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.

 Ha 1 teskje med bringebæreddik/ hvitvinseddik oppi marengsen, og bland det forsiktig inn. 

Bland inn en spiseskje med fibersirup clear.

Ta 1/4 teskje med JBK (Johannes brød kjernemel) og sil det (feks med en tesil) over marengsen og bland det forsiktig inn. 

Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.

Ha marengsen i en sprøytepose med stor tipp og sprøyt ut 6 sirkler, den ytterste kanten på sirklene skal være litt høyere, slik at det blir plass for kremen etterpå stekingen.

Stek minipavlovane nest nederst i stekeovnen i ca 30 minutter (dette varierer fra ovn til ovn).

Legg gjerne et bakepapir over de visst de begynner å bli brune på toppen. Når de er stivnet og fått en lett gyllen farge er de ferdige. 

Avkjøl de på rist da vil de stivne helt og bli crispy.

Pisk kremfløten og smak til med søtning.

Rett før servering topper du stivpisket krem og friske bær og /eller revet sjokolade på minipavlovaene.

Avslutt gjerne med et dryss av melis.

Håper det smaker!

 

Ha en god søndag!

 

#spisogspar #blogg #blog #matglede #helse #tips #oppskrift #mat #17mai #matfrabunnen #sukkerfri #lavkarbo #diett #sunt #kos #helg #hverdag #bilde #pavlova #minipavlova #diabetes #søndag #helg #lavkarbo #lavkarbopavlova #helse #ketose 

14 kommentarer

Ligaya

06.05.2018 kl.12:42

Takk for tipset. Ser deilig ut:)

Toini

06.05.2018 kl.17:42

Det så ut som den perfekte 17-mai kaka! Flott tips! ha en god søndag!

spisogspar

06.05.2018 kl.20:25

Tusen takk :)) God søndag til deg :)

annebe

06.05.2018 kl.17:54

Pavlova er så godt..og passer når det er vår og sommer :)) Disse små var jo ekstra dekorative :)) Ønsker deg ei fin kommende uke <3

spisogspar

06.05.2018 kl.20:24

Tusen takk :)) ja dette er vår og sommer-desserten :) God uke til deg <3

frodith

06.05.2018 kl.18:08

Det ser lekkert ut og passer fint på 17. mai da :-)

spisogspar

06.05.2018 kl.20:22

Tusen takk :)) ja pyntet med rødt, hvitt og blått så passer de til 17. mai :))

Susanne Moen Øy

06.05.2018 kl.20:22

Namnam, dette såg jo kjempelekkert ut :-)

spisogspar

06.05.2018 kl.20:23

Tusen takk <3 de ble kjempegode :))

Torine Brunton

07.05.2018 kl.10:59

Hei. Kan man bruke noe annet enn fibersirup?

De hadde alt det andre...bortsett fra det på meny ;-)

spisogspar

07.05.2018 kl.12:20

Torine Brunton: En trenger ikke bruke fibersirup, men det blir en mer kjølig ettersmak av kaken da :) Fibersirup demper den kjølige ettersmaken.

elisebr

08.05.2018 kl.19:09

Så gode de så ut! :)

spisogspar

08.05.2018 kl.21:26

elisebr: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv