Hei!
OMG…! Dette ble fantastisk godt! Min favoritt søtning er Sukrin og da er jeg mest glad i sukrin melis/ sukrin:1 og sukrin gold. De smaker minst kjølig (metallisk ettersmak) og blander du sukrin med fibersirup gold eller clear demper dette betraktelig den kjølige ettersmaken – det anbefales å prøve!
Neste uke er det 17. mai og pinse-helg og derfor deler jeg en kake-oppskrift som virkelig smaker som ekte bløtekake, bunnen minner mye om vanlig sukkerbrød!
Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo
( ca 20 cm rund form )
5 egg
5 ss sukrin melis
1 ss fibersirup gold
6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)
40 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)
1 ts bakepulver
noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver
Fyll:
ca 4 dl kremfløte
ca 2 ts sukrin melis
ca 2 ss fibersirup gold
noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver
ca 2 dl sukkerfri bringebær syltetøy
Frosne eller ferske bær til pynt, eventuelt inni kaken også.
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).
Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. Tilsett fibersirup og vaniljeessens.
Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander forsiktig alt til en luftig røre.
Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.
Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!)
Visp kremfløten.
Del kaken i to og “dynk” kakebunnen med feks melk eller sukkerfri saft (dvs bruk en skje og hell litt sukkerfri saft eventuelt melk /fløte over bunnen)
Bre litt sukkerfri syltetøy utover den nederste kakebunnen.
Visp kremfløten med sukrin melis, vaniljessens og fibersirup gold.
Bre kremen oppå bunnen med syltetøy og legg kaketoppen oppå. Bre mer krem over og gjerne på sidene også og avslutt gjerne med “kremdotter” som sprøytes ut med sprøyte pose. Dryss tilslutt frosne skogsbær over og dryss lett med sukrin melis.
Sett kaken i kjøleskap frem til servering.
Håper det smaker!
Ha en flott dag!
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbotips #lavkarboblogg #keto #ketose #lavkarbokake #helg #bløtekake #kavkarbokakebunn #torsdag #lavkarbosukkerbrød #mai
Det så god ut og passer jo perfekt til 17.mai:-)
Naminam ! Har planer om å lage ei bløtkake snart jeg også.. Bær og krem er så “sommerlig”..og veldig godt <3
Ååå, så fin og luftig og lett .-)
Så flott..til og med sukkerbrød uten sukker..du er jammen flink! ser kjempe godt ut…God kveld til deg!
Lagde en sukkerfri og glutenfri bløtkake for litt siden jeg også, den ble utrolig god 😀
Iselin Renée: Ja det kan jeg tenke meg :)) Eeelsker bløtkake 😀
Toini: Ja den smakte veldig likt på vanlig bløtkake- men uten sukker og gluten 😀 God kveld til deg <3
frodith: Ja denne ble kjempegod :))
annebe: Ja bær og krem hører årstiden til 😀 Det er såååå godt 😀 <3
Marianne: Tusen takk <3
Prøvd oppskriften din i dag????
Luktet himmelsk mens den stod i ovnen og blei høy og fin. Fått kjøpt meg ei marsipanpølse til sukrin og tenkte å prøve meg på ei marsipankake til morsdagen☺️
Gleder meg til å smake på den på søndag❤️
Så kjekt å høre at bunnen ble vellykket 🙂 <3 Sukrin marsipanen prøvde jeg for litt siden og den var veldig lett å kjevle ut til marsipanlokk 🙂 Lykke til med kaken din 😀
Hvorfor blir sukkerbunnen så kompakt? Hva gjør jeg galt
Mulig det er eggene som ikke er vispet lenge nok? Eller at luften blir slått ut av eggedosisen når melet blandes inn etterpå….🤔🙂
Hei, takk for interessant oppskrift som jeg vil prøve. Hvor får en kjøpt ingrediensene du nevner – i området Oppegård og Ski? Vennlig hilsen Gulla
Johannesbrød kjernemel kjøpes på helsekost butikker (feks kinsarvik) ellers kan en kjøpe diverse søtning på både nettbutikker som funksjonellmat.no og i dagligvarebutikker 🙂
Tusen takk for oppskrift og ikke minst tips. Det er uvurderlig for å klare å leve normalt og ikke minst får lyst til å fortsette lavkarbolivet😘
Tusen takk for så koselig kommentar 😍❤️ Og lykke til videre med lavkarbo ❤️❤️❤️