hits

Lavkarbo "sukkerbrød" - bløtkake

Hei!

OMG...! Dette ble fantastisk godt! Min favoritt søtning er Sukrin og da er jeg mest glad i sukrin melis/ sukrin:1 og sukrin gold. De smaker minst kjølig (metallisk ettersmak) og blander du sukrin med fibersirup gold eller clear  demper dette betraktelig den kjølige ettersmaken - det anbefales å prøve! 

Neste uke er det 17. mai og pinse-helg og derfor deler jeg en kake-oppskrift som virkelig smaker som ekte bløtekake, bunnen minner mye om vanlig sukkerbrød!

Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo

(  ca 20 cm rund form ) 

5 egg

5 ss sukrin melis

1 ss fibersirup gold

6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)

20 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)

1 ts bakepulver

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver

 

Fyll:

ca 4 dl kremfløte

ca 2 ts sukrin melis

ca 2  ss fibersirup gold

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts  ekte vaniljepulver

ca 2 dl sukkerfri bringebær syltetøy

Frosne  eller ferske bær til pynt, eventuelt inni kaken også.

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. Tilsett fibersirup og vaniljeessens.

Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander forsiktig alt til en luftig røre.

Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.

Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!)

 

Visp kremfløten.

Del kaken i to og "dynk" kakebunnen  med feks melk eller sukkerfri saft (dvs bruk en skje og hell litt sukkerfri saft eventuelt melk /fløte over bunnen)

Bre litt sukkerfri syltetøy utover den nederste kakebunnen.

Visp kremfløten med sukrin melis, vaniljessens og fibersirup gold.

Bre kremen oppå bunnen med syltetøy og legg kaketoppen oppå. Bre mer krem over og gjerne på sidene også og avslutt gjerne med "kremdotter" som sprøytes ut med sprøyte pose. Dryss tilslutt frosne skogsbær over og dryss lett med sukrin melis.

Sett kaken i kjøleskap frem til servering.

 

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbotips #lavkarboblogg #keto #ketose #lavkarbokake #helg #bløtekake #kavkarbokakebunn #torsdag #lavkarbosukkerbrød #mai 

 

 

10 kommentarer

Det så god ut og passer jo perfekt til 17.mai:-)

Marianne: Tusen takk <3

Naminam ! Har planer om å lage ei bløtkake snart jeg også.. Bær og krem er så "sommerlig"..og veldig godt <3

annebe: Ja bær og krem hører årstiden til :D Det er såååå godt :D <3

Ååå, så fin og luftig og lett .-)

frodith: Ja denne ble kjempegod :))

Så flott..til og med sukkerbrød uten sukker..du er jammen flink! ser kjempe godt ut...God kveld til deg!

Toini: Ja den smakte veldig likt på vanlig bløtkake- men uten sukker og gluten :D God kveld til deg <3

Lagde en sukkerfri og glutenfri bløtkake for litt siden jeg også, den ble utrolig god :D

Iselin Renée: Ja det kan jeg tenke meg :)) Eeelsker bløtkake :D

Skriv en ny kommentar

myTaste.no