hits

Lavkarbo "sukkerbrød" - bløtkake

Hei!

OMG...! Dette ble fantastisk godt! Min favoritt søtning er Sukrin og da er jeg mest glad i sukrin melis/ sukrin:1 og sukrin gold. De smaker minst kjølig (metallisk ettersmak) og blander du sukrin med fibersirup gold eller clear  demper dette betraktelig den kjølige ettersmaken - det anbefales å prøve! 

Neste uke er det 17. mai og pinse-helg og derfor deler jeg en kake-oppskrift som virkelig smaker som ekte bløtekake, bunnen minner mye om vanlig sukkerbrød!

Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo

(  ca 20 cm rund form ) 

5 egg

5 ss sukrin melis

1 ss fibersirup gold

6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)

20 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)

1 ts bakepulver

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver

 

Fyll:

ca 4 dl kremfløte

ca 2 ts sukrin melis

ca 2  ss fibersirup gold

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts  ekte vaniljepulver

ca 2 dl sukkerfri bringebær syltetøy

Frosne  eller ferske bær til pynt, eventuelt inni kaken også.

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. Tilsett fibersirup og vaniljeessens.

Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander forsiktig alt til en luftig røre.

Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.

Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!)

 

Visp kremfløten.

Del kaken i to og "dynk" kakebunnen  med feks melk eller sukkerfri saft (dvs bruk en skje og hell litt sukkerfri saft eventuelt melk /fløte over bunnen)

Bre litt sukkerfri syltetøy utover den nederste kakebunnen.

Visp kremfløten med sukrin melis, vaniljessens og fibersirup gold.

Bre kremen oppå bunnen med syltetøy og legg kaketoppen oppå. Bre mer krem over og gjerne på sidene også og avslutt gjerne med "kremdotter" som sprøytes ut med sprøyte pose. Dryss tilslutt frosne skogsbær over og dryss lett med sukrin melis.

Sett kaken i kjøleskap frem til servering.

 

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbotips #lavkarboblogg #keto #ketose #lavkarbokake #helg #bløtekake #kavkarbokakebunn #torsdag #lavkarbosukkerbrød #mai 

 

 

10 kommentarer

Marianne

10.05.2018 kl.09:19

Det så god ut og passer jo perfekt til 17.mai:-)

spisogspar

10.05.2018 kl.22:06

Marianne: Tusen takk <3

annebe

10.05.2018 kl.14:53

Naminam ! Har planer om å lage ei bløtkake snart jeg også.. Bær og krem er så "sommerlig"..og veldig godt <3

spisogspar

10.05.2018 kl.22:06

annebe: Ja bær og krem hører årstiden til :D Det er såååå godt :D <3

frodith

10.05.2018 kl.20:54

Ååå, så fin og luftig og lett .-)

spisogspar

10.05.2018 kl.22:06

frodith: Ja denne ble kjempegod :))

Toini

10.05.2018 kl.21:02

Så flott..til og med sukkerbrød uten sukker..du er jammen flink! ser kjempe godt ut...God kveld til deg!

spisogspar

10.05.2018 kl.22:05

Toini: Ja den smakte veldig likt på vanlig bløtkake- men uten sukker og gluten :D God kveld til deg <3

Iselin Renée

10.05.2018 kl.21:22

Lagde en sukkerfri og glutenfri bløtkake for litt siden jeg også, den ble utrolig god :D

spisogspar

10.05.2018 kl.22:05

Iselin Renée: Ja det kan jeg tenke meg :)) Eeelsker bløtkake :D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv