Lavkarbo pavlova

Hei og god søndag!

Denne pavlovaen ble så god at den fikk ikke stå lenge i fred for å si det sånn, hihi. 

Pavlova

(ca 20 cm sirkel)

 

2 eggehviter (Ta vare på eggeplommene – de trenger du til vaniljekremen)

35 gram sukrinmelis

1/4 ts johannesbrød kjernemel

1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik

1 ss fibersirup clear

 

Topping:

 

Vispet krem

2 dl kremfløte

noen dråper vaniljeessens

1 ss sukrin melis

 

Vaniljekrem:

2 eggeplommer

ca 1-2 ss sukrin melis

1 ss fibersirup clear

vaniljeessens/ vaniljepulver eller frø fra en vaniljestang – etter smak

1 1/2 – 2 dl kremfløte

 

Pynt:

blåbær

bringebær

sitronmelisse blader

gjerne revet sukkerfri sjokolade

 

Sett stekeovnen  på 200 grader (over og under varme)

Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.

Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.

Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.

 Ha 1 teskje med bringebæreddik/ hvitvinseddik oppi marengsen, og bland det forsiktig inn. 

Bland inn en spiseskje med fibersirup clear.

Ta 1/4 teskje med JBK (Johannes brød kjernemel) og sil det (feks med en tesil) over marengsen og bland det forsiktig inn. 

Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.

Ha marengsen over på et bakepapir og spre det utover til en sirkel ca 1 cm tykk,  den ytterste kanten kan godt være litt høyere, slik at kremen du skal toppe bunnen med holder seg på plass .

Skru ovns temperaturen ned til 115 grader.

Stek kaken nest nederst i stekeovnen i ca 1 time  (dette varierer fra ovn til ovn) – Følg med!

Legg gjerne et bakepapir over visst den begynner å bli brun på toppen. Når den er stivnet og fått en lett gyllen farge er den ferdig. 

Avkjøl på rist da vil den stivne helt og bli crispy utenpå.

Pisk kremfløten og smak til med søtning.

 

Vaniljekrem:

Kok opp eggeplommer, fibersirup, sukrin melis, vanilje og fløte i en tykkbunnet  kasserolle mens du visper. Når den har fått et oppkok setters det tilside og lar det avkjøles på et kjølig sted da vil den bli tykkere. Når den er kald kan du piske den opp igjen.

 

Rett før servering topper du med vaniljekrem, stivpisket krem og friske bær, sitronmelisse og /eller revet sjokolade over pavlovaen.

Avslutt gjerne med et dryss av sukrin melis.

Håper det smaker!

 

Ha en god søndag!

 

#spisogspar #blogg #blog #matglede #helse #tips #oppskrift #mat #17mai #matfrabunnen #sukkerfri #lavkarbo #diett #sunt #kos #helg #hverdag #bilde #pavlova #minipavlova #diabetes #søndag #helg #lavkarbo #lavkarbopavlova #helse #ketose 

11 kommentarer

Siste innlegg