hits

Lavkarbo pavlova

Hei og god søndag!

Denne pavlovaen ble så god at den fikk ikke stå lenge i fred for å si det sånn, hihi. 

Pavlova

(ca 20 cm sirkel)

 

2 eggehviter (Ta vare på eggeplommene - de trenger du til vaniljekremen)

35 gram sukrinmelis

1/4 ts johannesbrød kjernemel

1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik

1 ss fibersirup clear

 

Topping:

 

Vispet krem

2 dl kremfløte

noen dråper vaniljeessens

1 ss sukrin melis

 

Vaniljekrem:

2 eggeplommer

ca 1-2 ss sukrin melis

1 ss fibersirup clear

vaniljeessens/ vaniljepulver eller frø fra en vaniljestang - etter smak

1 1/2 - 2 dl kremfløte

 

Pynt:

blåbær

bringebær

sitronmelisse blader

gjerne revet sukkerfri sjokolade

 

Sett stekeovnen  på 200 grader (over og under varme)

Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.

Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.

Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.

 Ha 1 teskje med bringebæreddik/ hvitvinseddik oppi marengsen, og bland det forsiktig inn. 

Bland inn en spiseskje med fibersirup clear.

Ta 1/4 teskje med JBK (Johannes brød kjernemel) og sil det (feks med en tesil) over marengsen og bland det forsiktig inn. 

Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.

Ha marengsen over på et bakepapir og spre det utover til en sirkel ca 1 cm tykk,  den ytterste kanten kan godt være litt høyere, slik at kremen du skal toppe bunnen med holder seg på plass .

Skru ovns temperaturen ned til 115 grader.

Stek kaken nest nederst i stekeovnen i ca 1 time  (dette varierer fra ovn til ovn) - Følg med!

Legg gjerne et bakepapir over visst den begynner å bli brun på toppen. Når den er stivnet og fått en lett gyllen farge er den ferdig. 

Avkjøl på rist da vil den stivne helt og bli crispy utenpå.

Pisk kremfløten og smak til med søtning.

 

Vaniljekrem:

Kok opp eggeplommer, fibersirup, sukrin melis, vanilje og fløte i en tykkbunnet  kasserolle mens du visper. Når den har fått et oppkok setters det tilside og lar det avkjøles på et kjølig sted da vil den bli tykkere. Når den er kald kan du piske den opp igjen.

 

Rett før servering topper du med vaniljekrem, stivpisket krem og friske bær, sitronmelisse og /eller revet sjokolade over pavlovaen.

Avslutt gjerne med et dryss av sukrin melis.

Håper det smaker!

 

Ha en god søndag!

 

#spisogspar #blogg #blog #matglede #helse #tips #oppskrift #mat #17mai #matfrabunnen #sukkerfri #lavkarbo #diett #sunt #kos #helg #hverdag #bilde #pavlova #minipavlova #diabetes #søndag #helg #lavkarbo #lavkarbopavlova #helse #ketose 

9 kommentarer

annebe

13.05.2018 kl.13:49

Kan tenke meg den gikk fort med ja..ser helt nydelig ut <3<3

spisogspar

13.05.2018 kl.13:52

annebe: Tusen takk <3 Smakte helt nyyyydelig :D

leivinge

13.05.2018 kl.14:21

Genialt! Stjeler nok oppskriften din på 17.mai :-)

spisogspar

13.05.2018 kl.14:24

leivinge: Håper det smaker hos deg også :D

Toini

13.05.2018 kl.16:15

Nammm..ser og høres så godt ut! ha en god kveld!

spisogspar

13.05.2018 kl.20:49

Toini: Tusen takk :D God kveld til deg :))

frodith

14.05.2018 kl.05:51

En skikkelig fin 17. Mai pyntet kake det også :-)

spisogspar

14.05.2018 kl.17:26

Tusen takk:D

denutroligereisen89

14.05.2018 kl.22:21

Så lekker den var! :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv