Lavkarbo sjokolade rullekake til 17.mai

Hei!

Denne uken er det 17.mai og i den forbindelse blir det nok en deling av en kake som passer denne store dagen! Denne lavkarbo sjokolade rullekaken smaker helt nydelig sammen med krem og friske bær.

Sjokolade rullekake fylt med krem

3 store egg

1 1/2 dl sukrin melis eller annen søtning

1 ss fibersirup clear/ gold

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver eller noen dråper vanilje essens

 50 gram  mandelmel (jeg maler selv)

30 gram kokosmel (jeg maler selv)

2 ss bakekakao

2 ss kaffe (ferdig laget kaffe)

 

Fyll:

ca 3 dl kremfløte (nok til både inni og utenpå)

ca 1 ss sukrin melis

noen dråper vanilje essens eller ca 1 ts vaniljepulver (etter smak)

 

Pynt: 

friske bær: blåbær, bringebær

 

 

Slik lager du rullekaken:

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis, visp lenge. 

Vend inn det tørre og kaffe.

Hell røren over på en langpanne ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca 8 minutter.

Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig.

Hvelv så kaken over på et bakepapir, fjern forsiktig bakepapiret øverst (som kaken ble stekt på). La kaken avkjøles med langpannen over kaken. 

Visp krem og søtning (etter smak).

Når kaken er avkjølt fordeler du kremen utover kaken og rull sammen fra den korte siden.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres. Skjær i skiver og pynt med krem og bær.

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarborullekake #sjokoladerullekake #oppskrift #kake #dessert  #helg #matfrabunnen #ketose #mai #17mai

7 kommentarer

Siste innlegg