hits

Lavkarbo sjokolade rullekake til 17.mai

Hei!

Denne uken er det 17.mai og i den forbindelse blir det nok en deling av en kake som passer denne store dagen! Denne lavkarbo sjokolade rullekaken smaker helt nydelig sammen med krem og friske bær.

Sjokolade rullekake fylt med krem

3 store egg

1 1/2 dl sukrin melis eller annen søtning

1 ss fibersirup clear/ gold

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver eller noen dråper vanilje essens

 50 gram  mandelmel (jeg maler selv)

30 gram kokosmel (jeg maler selv)

2 ss bakekakao

2 ss kaffe (ferdig laget kaffe)

 

Fyll:

ca 3 dl kremfløte (nok til både inni og utenpå)

ca 1 ss sukrin melis

noen dråper vanilje essens eller ca 1 ts vaniljepulver (etter smak)

 

Pynt: 

friske bær: blåbær, bringebær

 

 

Slik lager du rullekaken:

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis, visp lenge. 

Vend inn det tørre og kaffe.

Hell røren over på en langpanne ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca 8 minutter.

Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig.

Hvelv så kaken over på et bakepapir, fjern forsiktig bakepapiret øverst (som kaken ble stekt på). La kaken avkjøles med langpannen over kaken. 

Visp krem og søtning (etter smak).

Når kaken er avkjølt fordeler du kremen utover kaken og rull sammen fra den korte siden.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres. Skjær i skiver og pynt med krem og bær.

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarborullekake #sjokoladerullekake #oppskrift #kake #dessert  #helg #matfrabunnen #ketose #mai #17mai

7 kommentarer

Åh jeg er glad i rullekake :-) Mmmmmmmmmmmmmm <3

spisogspar

14.05.2018 kl.21:30

Etdiktomdagen: Ja dette er en favoritt hos meg :))

frodith

14.05.2018 kl.20:23

SÅnn rullekake er nydelig :-) Jeg har ikke smakt med bær til, men sikkert kjempedeilig :-)

spisogspar

14.05.2018 kl.21:30

frodith: Mmmm denne er kjempegod <3 :)

Toini

14.05.2018 kl.20:32

Nammm...Ha en god kveld!

spisogspar

14.05.2018 kl.21:29

Toini: God kveld til deg :))

Marianne

15.05.2018 kl.16:23

Så veldig god ute:-)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv