hits

Tips til lavkarbo alternativ til potetsalaten

Hei!

Potetsalat er så godt og et ypperlig tilbehør til grillmat. Med dette fantastiske været er vi inne i grillsesongen allerede (Obs her i Bergen er det fortiden  totalforbud mot grilling i skog og mark + parker!) 

I denne oppskriften har jeg byttet ut potetene med jordskokk og stangselleri som ble en kjempegod kombinasjon.

Jordskokk inneholder 11.5 gram karbohydrater pr 100 gram og stangselleri 1,5 gram karbohydrater pr 100 gram i følge matvaretabellen.

Lavkarbo alternativ til potetsalaten

(Nok til ca 2-3 porsjoner)

 

200 gram jordskokk

50 gram stangselleri

1/2 rødt eple

ca 3 ss majones

ca 2 dl gresk yoghurt (for en lettere varinat)  eller rømme

1/2 - 1 fedd presset hvitløk

ca 1 ts grov sennep (jeg brukte her merket Maille)

salt etter smak

grillkrydder etter smak

gressløk (fin-klippet)

 

Skrell jordskokkene og skjær i mindre deler feks terninger (ca 1 cm x 1 cm). Vask og skjær opp selleri i ca 1 cm tykke deler. Kok selleri og jordskokk i vann til de  er møre. 

Skyll de i kaldt vann og la de stå og avkjøles mens du vasker og skjærer opp eple i terninger og blander sammen resten av ingrediensene. Bland inn avkjølt selleri og jordskokk og smak til med salt og grillkrydder. 

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarboglede #potetsalat #lavkarbogrillmat #grillmat #lavkarbotips # hverdag #mat #oppskrift 

 

 

 

2 kommentarer

Toini

29.05.2018 kl.19:24

Flott tips! ha en god kveld!

spisogspar

29.05.2018 kl.20:16

Toini: Tusen takk <3 Ha en god kveld! <2

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, DET NYE Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv